Digimateriaali

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa kaikille koululaisille digitaalista oppimateriaalia

Satuja, runoja, teatterihistoriaa – Lahden kaupunginteatterin näyttelijöiden voimin!

Opettajien toiveiden perusteella toteutettiin monimuotoinen kokonaisuus koululaisten iloksi ja opiksikin. Opetusmateriaalin valmistumista koordinoi draamakasvattaja Anna-Riitta Partanen Lahden perusopetuspalveluista.

  • Tuhkimo, alias näyttelijä Liisa Vuori kertoo tarinakellarissaan klasikkosatuja. Mm. Aisopoksen, Grimmin veljesten sekä suomalaisten kansansatujen arkistoista hän esittää yhteensä kuusi satua. Sopii perheen pienemmistä alkaen kaikille!
    Tuhkimon tarinakellari
  • Näyttelijä Mikko Pörhölä kertoo nykysadun Pikkuötökkä nimeltään Ippu Pötökkä, kirjailija Ville Hytösen tuotantoa.
    Ippu Pötökkä
  • Näyttelijät Saana Hyvärinen, Teemu Palosaari, Raisa Vattulainen, Mari Naumala ja Jari-Pekka Rautiainen valitsivat oman suosikkinsa kotimaisista klassikkorunoista ja toteuttivat siitä runovideon. Niitä on yhteensä kuusi runovideota, joista äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Anna Huhtamäki toteutti tehtäväpaketin. Yläkoululaisille ja lukiolaisille.
    Runoja
  • ”Maisteri Raiskion Teatterihistorian oppitunti” on Lahden kouluille tehty nettiversio Aki Raiskion teatterihistoriaa käsittelevästä esityksestä, joka on aikaisemmin kiertänyt livenäkin Lahden kouluissa. Esitys on nyt jaettu kolmeen osaan, kestoiltaan n.10, 15 ja 24 minuuttia. Maisteri käy (huumorilla höystäen) teatterihistorian alkeet historian aamuhämäristä n. 1700- luvulle. Esityksen aikana avautuu merkitykset sanojen draama, teatteri, tragedia, komedia, katharsis, nemesis ja hybris takaa, saadaan tietää missä ovat näyttelijän, teatterin ja teatteritilan juuret. Esityksessä puhutaan siis rituaaleista, kreikkalaisesta ja roomalaisesta teatterista, kirkon ja teatterin suhteesta keskiajalla, Shakespearesta sekä Commedia del’ Artesta. Esitys sopii niille luokka-asteille, jotka opiskelevat jo historiaa.
    Esitys on kuvattu Lahden Kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä. 
    Maisteri Raiskion teatterihistoria