TOTUUDEN HINTA

Totuuden hinta on trillerimäisesti etenevä tarina entisestä Venäjän turvallisuuspalvelun agentista Aleksandr Litvinenkosta. Näytelmä on taitavasti rakennettu draama sekoittaen tositapahtumia, jännitysnäytelmää ja karnevalismia.

Venäjällä Aleksandr Litvinenko saa selville, että kansalaisten ja valtion suojelun sijaan eräät turvallisuuspoliisin viranomaiset edistävät omia poliittisia ja liiketoiminallisia pyrkimyksiään. Pian korruptoituneen toiminnan esille tuonut Litvinenko joutuu itse tarkkailun ja pelottelun kohteeksi. Tästä käynnistyy tapahtumaketju, joka kiristyy verkkomaisesti kohti traagista loppuaan.
Putinin arvostelijana tunnetun Litvinenkon ja hänen vaimonsa Marinan vaiheita seurataan parinkymmenen vuoden ajan Moskovasta Lontooseen.

Brittiläisen Lucy Prebblen näytelmä pohjautuu arvostetun toimittajan, Luke Hardingin kirjaan Vaiennettu. Jäätävästä aiheestaan huolimatta esitys muodostaa ajatuksia herättävän ja viihdyttävän teatterielämyksen, joka sukeltaa poliittisiin syövereihin teatterin ja komiikan keinoin.

SUOMEN KANTAESITYS 28.1.2023