TOTUUDEN HINTA

Venäläinen agentti myrkytetään. Maailman on saatava tietää.

Päätin rakastaa miestä, joka sanoi, että hänen täytyy kertoa totuus.”

Totuuden hinta on trillerimäisesti etenevä tarina entisestä Venäjän turvallisuuspalvelun agentista Aleksandr Litvinenkosta ja hänen vaimostaan Marinasta.

Putinin arvostelijana tunnettu Litvinenko paljastaa turvallisuuspalvelun sisällä tapahtuvan korruptoituneen toiminnan ja hän joutuu itse tarkkailun kohteeksi. Tästä alkaa tapahtumaketju, joka kiristyy verkkomaisesti kohti traagista loppuaan. Tapahtumien tutkinta vie katsojat Moskovan kautta Lontooseen. Vaimo Marina tekee sinnikkäästi kaikkensa, jotta totuus paljastuu.

Näytelmäkirjailija Lucy Prebblen näytelmä on takuuvarmaa brittilaatua. Se taitavasti rakennettu draama yhdistellen tositapahtumia ja jännitysnäytelmää huumoria unohtamatta. Vakavasta aiheestaan huolimatta esitys muodostaa ajatuksia herättävän ja viihdyttävän teatterielämyksen, joka sukeltaa poliittisiin syövereihin teatterin ja komiikan keinoin.

SUOMEN KANTAESITYS 28.1.2023

KATSOMISAVAIMET eli teatteriesitykseen liittyviä sisältöjä ja materiaaleja opetuksen osaksi ja katsomiskokemuksen syventämiseksi löydät linkistä.