TILTU JA LETTU JA LEIKKIMÖKIN ASUKAS

Kesäinen leikin ylistys

Tiltun ja Letun kotipihaan nousee vihdoin kauan kaivattu leikkimökki, jossa voi leikkiä päivät pääksytysten kotia ja kioskia ja autopurkaamoa ja ja… Mutta hetkinen! Miksi Tiltulla kasvaa höyheniä kainaloista ja Letulla on yhtäkkiä häntä? Ja kuka on tuo erehdyttävästi puutarhatonttua muistuttava ukkeli ja miksi hän on asettunut taloksi upouuteen leikkimökkiin? Isää ja äitiä ei saada illalla mitenkään nukkumaan, jos ne äkkäävät mitä leikkimökissä oikein tapahtuu.

Eero-näyttämölle syntyy kesäinen paratiisi, jossa ongelmat ovat lasten kokoisia. Pihaan muuttanut pertinjuntti ja hänen taikansa heräävät henkiin myös nukketeatterin keinoin.

Nukketeatteritaiteilija Terhi Tuomikko nukettaa pertinjunttia.
– Nykynukketeatterissa nukettaja on usein näkyvissä näyttämöllä, kuten minä Tiltu ja Lettu ja leikkimökin asukas -näytelmässä. Nukketeatterin taika mahdollistaa sen, että katsoja kokee nuken olevan elossa ja pystyy lähes unohtamaan nukettajan olemassaolon, kertoo Terhi  Tuomikko.
Nukketeatterin taika piilee huomion antamisessa nukelle. Nukkeen suunnataan täysi huomio ja katsotaan maailmaa sen silmien kautta.

Hurmaavan Tiltu ja Lettu lastenkirjasarjan takana on heinolalainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Taru Viinikainen. Näytelmä perustuu kirjoihin Leikkimökin asukas ja Taskukaihon tapaus.

Ikäsuositus 5 v.

KANTAESITYS 17.9.2022

Teatteriesitykseen liittyviä sisältöjä ja materiaaleja opetuksen osaksi eli Katsomisavaimet löydät täältä.