LOKKI

 Kesä järven rannalla. Perhe ja ystävät ovat kokoontuneet juhannuksen viettoon. Seurueessa on näyttelijöitä ja kirjailijoita, nuoria ja vanhoja ihmisiä ja aivan liikaa rakkautta. Medvedenko rakastaa Mashaa, joka on rakastunut Kostjaan, joka on rakastunut Ninaan, joka rakastuu Trigoriniin, joka on Kostjan äidin Arkadinan rakastaja. Kaikki tarvitsevat rakkautta ja tunnustusta, kaikki rakastavat väärää ihmistä ja kaikki menee ihan päin helvettiä.

Kostja on nuori näytelmäkirjailija, joka haluaa kuumeisesti saada kuuluisan äitinsä hyväksynnän, mutta äiti ei voi sietää poikansa kirjoittamia onnettomia räpellyksiä. Kylmäkiskoinen Arkadina on näyttelijädiiva, joka keskittyy mieluummin omaan uraansa kuin vanhemmuuteen. Toive hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisesta ajaa näytelmän henkilöitä kohti tavoitteitaan. Pakkomielteinen rakkaus, kunnianhimo ja taide kuroutuvat riipaisevaksi tunnemyrskyksi.

Esa-Matti Smolanderin sovitus eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden suurimmasta klassikosta tuo Tšehovin henkilöt ja Lokin tapahtumat tähän päivään. Näytelmä rikkoo perinteisiä teatterin muotoja raikkaalla ja humoristisella tavalla, kunnioittaen Tšehovin luomia hahmoja ja näytelmän teemoja.

ENSI-ILTA 18.10.2023 EERO-NÄYTTÄMÖLLÄ

KIMPPALIPPU VIIDELLE Osta Kimppalippu ja säästä! 150 € (norm. 170 €)
Voimassa 16.12.2023 asti
Myynnissä www.lippu.fi / teatterin lippumyymälä / kaikki Lippu.fi myyntipisteet