KERROSTEN VÄLISSÄ

Musiikkiteatteriesitys kolmenkympin kriisistä

Ulriikka on tuore äiti, joka koittaa selviytyä esikoisensa syntymän herättämässä tunteiden ristiaallokossa. Tilannetta ei helpota muskarissa pyörivät äitylit ja isylit, jotka tuntuvat osaavan vanhemmuudessaan kaiken täydellisesti.
Saara on ainakin yhtätoista kieltä puhuva ongelmanratkaisu- ja paineensietokykyä omaava uraohjus.
Hän hoitaa kaikki työpöydälleen tipahtelevat tehtävänannot mukisematta, mutta katoaa myös toisinaan työpaikkansa arkistokomeroon huutamaan.
Niko on kotonaan viihtyvä tosi-tv-fani, joka viettää kaiken vapaa-aikansa bestiksensä Katjan kanssa. Yllättävä elämänmuutos alkaa kuitenkin viedä enenevässä määrin Katjan aikaa, eikä Niko tiedä miten elämänsä ammottavaan tyhjiöön tulisi suhtautua.
Tarinan keskiössä olevia henkilöitä yhdistää lopulta yhteinen hissimatka. Pakotettu pysähdys päästää sisäiset demonit valloilleen, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää itsensä kohtaaminen silmästä silmään.

Kerrosten välissä käsittelee vastuullisuuteen ja aikuisuuteen kasvamisen kriisejä kolmesta eri näkökulmasta. Teos leikittelee fantasian ja realismin rajamaastossa, ja se tarjoaa katsojilleen Musiikkiteatteri NYT -ryhmän omaleimaista musiikkia ja hersyvää tragikoomista huumoria.

KANTAESITYS 15.2.2023