AINON TARINA

Ainon tarina on laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tytärten säveltämä, täysin uudenlainen konserttielämys. Teos pohjautuu Kalevalasta tuttuun kertomukseen nuoresta naisesta elämän suurimpien päätösten ja vaativimpien paineiden keskellä. Yhtye on säveltänyt kaiken teoksen musiikin yhdessä, taiteellisen johtajansa Sabrina Ljungbergin luotsaamana.

Ainon tarina esittelee Kalevalan Ainon moderniin sävelkieleen ja omakohtaiseen ilmaisuun puettuna. Ainon tarinan teemat ovat tuttuja tämän ajan ihmiselle: nuoren itsenäistymisen haasteet, seksuaalinen väkivalta, mielenterveysongelmat, ympäröivästä yhteisöstä syrjäytyminen, ristiriitainen äitisuhde. Ainon tarinan kautta kuulijalla on mahdollisuus syvimpien inhimillisten kokemusten käsittelemiseen, ja raskaat aiheet saavat taidekokemuksen kautta helpommin lähestyttävän muodon. Teoksen läpi kantaa lohdullinen sanoma: Kipeimmästäkin surusta voi selvitä, tai ainakin sen kanssa voi oppia elämään.

A cappella -naiskuoron lisäksi teoksessa on mukana improvisaatiota, draamaa, muusikko Johannes Kairan maagista elektronista äänimaailmaa sekä valokuvaaja Suvi Sievilän visualisointi ja videoprojisointi.

HUOM! Konsertissa käytetään voimakkaita valoja sekä videoprojisointeja. Videoprojisoinnit saattavat olla pelottavia lapsille, joten suosittelemme, että alle 14-vuotiaat lapset saapuvat konserttiin aikuisen seurassa.
Sisältövaroitus: Lähisuhdeväkivalta

Ainon tarinan toteutumista tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin Edistämissäätiö ja Otto Malmin säätiö.
Lisätietoa konsertista: www.saartentyttaret.com/ainontarina