Tiedote

Unicefin lipaskeräys la 5.3. Ukrainan lasten hyväksi.

UNICEF työskentelee Ukrainassa auttaen lapsia selviytymään kriisin keskellä

Lahden kaupunginteatterissa lauantaina 5.3. päiväesitysten yhteydessä on Unicefin lipaskeräys Ukrainan lasten hyväksi.

Ukrainan kriisi uhkaa jopa 7,5 miljoonan lapsen elämää. Taistelut ovat jo vahingoittaneet kriittistä vesi-infrastruktuuria ja useita kouluja.

Näin lahjoituksesi auttaa lapsia ja perheitä Ukrainassa

UNICEF yhteistyökumppaneineen suojelee lapsen oikeuksia terveyteen, koulutukseen, suojeluun, veteen, sanitaatioon ja hygieniaan konfliktin molemmilla puolilla.

UNICEF on sijoittanut hätäaputarvikkeita yhdeksään kuntaan ympäri maata, jotta apu tavoittaisi maansisäiset pakolaiset. Lisäksi UNICEF työskentelee terveydenhuollon järjestämiseksi koko maassa.

UNICEF kouluttaa sosiaalialan ja laitosten työntekijöitä hätävalmiuteen, seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn ja haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten auttamiseen.

UNICEF on perustamassa lapsiystävällisiä tiloja yleisimmille pakoreiteille, jotta kriisiä pakenevat perheet saavat apua ja lapset mahdollisuuden leikkiä, olla lapsia.

UNICEF tukee vaurioituneiden koulujen ja päiväkotien jälleenrakentamista ja korjaustöitä.

Opastamme koulujen työntekijöitä hätävalmiusasioista ja laadimme hätäsuunnitelmia heidän kanssaan. Lapsille opetetaan elämäntaitoja, konfliktinratkaisua ja väkivallatonta viestintää sekä miten tukea lasta psykososiaalisesti ja emotionaalisesti.

UNICEF on tukenut vaurioituneiden vesi- ja sanitaatiotilojen jälleenrakentamista ja korjaustöitä. UNICEF toimittaa juomavettä kuorma-autoilla sinne, missä vesijohdot eivät enää toimi.

Matkalla Kiovaan on tarviketoimitus, joka sisältä lasten talvivaatteita, terveystarvikkeita, leluja, varhaislapsuuden kehityspaketteja sekä vesi- ja sanitaatiotarvikkeita kymmenille tuhansille ihmisille. Uskomme, että taisteluista huolimatta avustuskuljetukset saadaan perille.

Varaathan mukaa käteistä rahaa tullessasi esitykseen, kiitos!

Voit myös poiketa lippukaupoille klo 11 alkaen ja samalla antaa tukesi Ukrainan lapsille.

Ukrainan lapset tarvitsevat epätoivoisesti rauhaa. Yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua sodan keskelle.

Yhdessä olemme vahvempia. Tervetuloa!