Tiedote

Riemastuttava musikaalikomedia Tootsie

Michael Dorsey on lahjakas näyttelijä, jonka on hankalaa saada jalkaa oven väliin Broadwaylla. Kommunikaatiotaidoissa on nimittäin toivomisen varaa: Michael on aina äänessä (sillä hän on aina oikeassa), eikä hän kuuntele muita (ei edes itseään).
Kun vastaan tulee houkutteleva koe-esiintyminen, Michael päätyy kokeilemaan, mihin hänen näyttelijänkykynsä riittävät.

Tootsie-musikaali on tilannekomiikasta syntyvää huumoria parhaimmillaan. Nopeatempoinen ja vallaton tarina herättää miettimään eri sukupuoliin kohdistuvia odotuksia ja ennakkoluuloja.

On harvinaista päästä aidosti kurkistamaan sitä, millaista olisi olla toisen kengissä. Tootsie tarjoaa päähenkilölleen juuri tällaisen matkan. Michaelin askeleet Dorothyn korkkareissa johdattavat hänet jonnekin aivan muualle, kuin mihin hän alun perin kuvitteli päätyvänsä.  Etuoikeuksiaan voi olla hankalaa hahmottaa, jos on koko elämänsä kävellyt toisten tekemää polkua. Toisen asemaan ja näkökulmaan asettautuminen synnyttää uusia ideoita – ja uudenlaista empatiaa.”- ohjaaja Tommi Kainulainen.

Musiikki hengittää kiihkeää svengaavaa New Yorkin rytmiä ja siinä kuuluu jazzahtavat harmoniat sekä afroamerikkalaisesta perinteestä nouseva orkestraatio.

Musikaali perustuu rakastettuun samannimiseen Oscar-palkittuun elokuvaan vuodelta 1982.

Sydämellisen musikaalin pääparina nähdään Joel Mäkinen ja Petra Pääkkönen.

SUOMENNOS Mikko Koivusalo / OHJAUS Tommi Kainulainen / KAPELLIMESTARI Antti Vauramo / LAVASTUS Pekka Korpiniitty / PUKUSUUNNITTELU Riikka Aurasmaa / KOREOGRAFIA Jyri Numminen / VALOSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho / ÄÄNISUUNNITTELU Tommi Raitala / NAAMIOINTISUUNNITTELU Kati Keronen

ROOLEISSA Joel Mäkinen (vier.), Petra Pääkkönen (vier.), Henna Wallin, Miikka Wallin, Mikko Jurkka, Teemu Palosaari, Lumikki Väinämö ja Tuomas Korkia-Aho

ENSEMBLE Nea-Maria Alanko, Nicolas Frimodig, Mikko Jokinen, Harry Laine, Leea Lepistö, Taneli Läykki, Ulla Paajanen, Saara-Elina Partanen, Väinö Riihimäki, Heidi Simelius ja Sofia Tuovila

ENSI-ILTA 6.9.2023 suurella näyttämöllä

Based on the story by Don McGuire and Larry Gelbert and the Columbia Pictures motionpicture produced by Punch Productions and starring Dustin Hoffman. Presented by arrangement with Music Theatre International.

Kuva, joka sisältää kohteen kuu, luovuus, astronomia

Kuvaus luotu automaattisesti