Tiedote

Tiltu ja Lettu -kirjasarjan henkilöt uusitulle Eero-näyttämölle

Tiltun ja Letun kotipihaan nousee vihdoin kauan kaivattu leikkimökki, jossa voi leikkiä päivät pääksytysten kotia ja kioskia ja autopurkaamoa ja ja… Mutta hetkinen! Kuka on tuo erehdyttävästi puutarhatonttua muistuttava ukkeli ja miksi hän on asettunut taloksi upouuteen leikkimökkiin?

Juuri uusitulle Eero-näyttämölle syntyy kesäinen paratiisi, jossa ongelmat ovat lasten kokoisia. Pihaan muuttanut pertinjuntti ja hänen taikansa heräävät henkiin myös nukketeatterin keinoin.

Tiltu ja Lettu -lastenkirjasarja on heinolalaisen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Taru Viinikaisen ja kuvittaja Oili Kokkosen alkuperäisteos. Näytelmä perustuu kirjoihin Leikkimökin asukas ja Taskukaihontapaus (WSOY).

Koko perheen esityksen ohjaa Tommi Kainulainen ja rooleissa esiintyvät Annukka Blomberg, Mari Naumala, Jari-Pekka Rautiainen ja Nenna Tyni. Lisäksi nukketeatteritaiteilija Terhi Tuomikko nukettaa pertinjunttia.
– Nykynukketeatterissa nukettaja on usein näkyvissä näyttämöllä, kuten minä Tiltu ja Lettu ja leikkimökin asukas -näytelmässä. Nukketeatterin taika mahdollistaa sen, että katsoja kokee nuken olevan elossa ja pystyy lähes unohtamaan nukettajan olemassaolon, kertoo Terhi  Tuomikko.
Nukketeatterin taika piilee huomion antamisessa nukelle. Nukkeen suunnataan täysi huomio ja katsotaan maailmaa sen silmien kautta.  

Kantaesityksen ensi-ilta on 17.9.2022 ensimmäisenä esityksenä kattavan mekaniikka- ja sähköremontin läpikäyneellä Eero-näyttämöllä Lahden kaupunginteatterissa.