Tiedote

Syksyllä myös laadukkaita vierailuesityksiä

Neljä miestä tuulisella Saimaan saarella, muistot, toiveet, syvimmät surut ja hellimmät unelmat jaetaan yhdessä. Usein huiman hauskasti, yhtä usein kömpelön karheasti. Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo ja Puntti Valtonen kuljettavat tarinaansa parinkymmenen Junnun laulun voimin Vanhoja poikia -esityksessä, joka aloittaa syksyn vierailut. Esityksiä on kolme 6.-8.9. suurella näyttämöllä.

Jukka Puotila on toivottu vieras Lahdessa. Imitaatio ja stand up -esitys on aina ajankohtainen ja alati sisällöltään muuttuva. Siinä Puotila käsittelee huumorin sävyttämänä kaikkia ajankohtaisia tapahtumia ja ilmiöitä sekä imitoi lukuisia julkisuuden henkilöitä itseään säästelemättä ja imitoinnin kohteitaan säälimättä, mutta Jukka Puotilan viihdyttävään tapaan esitettynä. Vain yksi esitys 10.9. suurella näyttämöllä.

Red Nose Company ja Lahden kaupunginteatteri tuovat yhdessä näyttämölle Aleksis Kiven elämän ja teokset yhdessä paketissa. Teos, Aleksis Kivi, on osa Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Kantaesitys oli 17.2.2022 ja se sai huikeat arvostelut koko maan medialta. Sydämellisessä ja älykkäässä kavalkadissa ilmiömäinen näyttelijäduo Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama, haitaristi Niko Kumpuvaara ja Avantin jousikvartetti johdattavat katsojansa lennokkaalle retkelle läpi koko Aleksis Kiven elämän ja teosten. Marzi Nymanin upeat sovitukset luovat klassista ja kevyttä musiikkia yhdistelevään teokseen sibeliaanisia kaikuja. Lahden ensi-ilta on 12.10. uusitulla Eero-näyttämöllä. Esityksiä on syksyllä yhteensä neljä, joista kaksi ensimmäistä ovat jo loppuunvarattuja.

Jo vuosikymmeniä baritonit ovat kiltisti tyytyneet kohtaloonsa…vaan eivät enää! Baritonien kosto on Panun ja Oskun voimaannuttava yritys nostaa matalaääniset laulajat edes hetkeksi parrasvaloihin. Esityksen aikana he pääsevät omakohtaisten kokemusten ja säveltämiensä laulujen avulla jakamaan yleisölle tarinansa, sekä etsimään ratkaisua tähän pirulliseen ongelmaan. Kaksi poskettoman hauskaa musiikkiteatteriesitystä Eero-näyttämöllä: 4. ja 10.11.

Syksyn oma ohjelmisto

Syyskauden omat ensi-iltamme aloittaa 31.8. pitkästä aikaa aikuisten draama Aino-näyttämöllä. Mika Myllyahon kirjoittama tragikomedia Kaaos kertoo ruuhkavuosien vuoristoradasta ja kaiken kestävästä ystävyydestä.

Syksyn musikaalimme, järjettömän hauska Something Rotten! Jotain Mätää! on hillitön parodia teatterin tekemisestä ja musikaalien maailmasta. Se leikittelee monilla tutuilla sävelillä ja näytelmillä. Näyttävät musiikkinumerot ja hervoton komiikka takaavat viihdyttävän elämyksen. Ensi-ilta 3.9.

Uusitun Eero-näyttämön korkkaa kantaesitys Tiltu ja Lettu ja leikkimökin asukas 17.9. Heinolalaisen kirjailijan Taru Viinikaisen lastenkirjoihin perustuva esitys tuo luoksemme kesäisen paratiisin, jossa Tiltun ja Letun pihaan muuttanut pertinjuntti ja hänen taikansa heräävät henkiin.

Syyskauden neljäs oma ensi-ilta on odotettu Rouva C. Esitys on moderni, rohkea, hauska, yllättävä ja raikas tulkinta kansallisnäytelmäkirjailijamme nuoruusvuosista. Näytelmä pohjautuu Minna Rytisalon arvostettuun kirjaan Minna Canthista. Ensi-ilta 28.9.

Paikallisen kirjailijan Timo Sandbergin suosittuihin historiallisiin jännitysromaaneihin perustuva kantaesitys Kostonkierre nähdään vihdoin 1.10. alkaen suurella näyttämöllä.

Lippumyymälämme avautuu ke 3.8.2020 klo 11.00. Tervetuloa ostoksille!