Tiedote

Minä, Tellervo -näytelmän ensi-ilta siirtyy – kantaesityksen uusi ajankohta on 26.1.2023. 

Lahden kaupunginteatterin Minä, Tellervo -näytelmän ensi-ilta siirtyy. Sairastapauksen vuoksi kantaesityksen uusi ajankohta on 26.1.2023. 

Minä, Tellervo kuvaa Tellervo Koiviston elämää poliittisena vaikuttajana, presidentti Mauno Koiviston puolisona ja yksityishenkilönä. Tellervon tie vie Punkalaitumen maaseudulta koko kansan tietoisuuteen, Presidentinlinnaan ja Katajanokan yksinäisiin iltoihin. Nuoresta ja herkästä Tellestä kasvaa tarkkanäköinen naisasianainen ja merkittävä julkisuudenhenkilö, Rouva Tellervo Koivisto.  

Intensiivinen draama kertoo lasikattojen rikkoutumisesta, itsensä etsimisestä ja sisäisestä kamppailusta; naisen elämästä vallan ytimessä ja kodin hiljaisuudessa. Millaiset jäljet tuo elämä jättää? Kuinka tavoitella valtaa kadottamatta itseään? Mistä täytyy luopua ja minkä puolesta taistella? 

Minä, Tellervo on koskettaja ja inhimillinen tarina itseksi kasvamisen matkasta; vaikeuksista, armollisuudesta ja rakkauden tasapainottavasta voimasta. 

Uuden kotimaisen draaman takaa löytyvät näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen, jonka alkuperäisideaan näytelmä pohjautuu. Esityksen osatuottajana toimii Tampereen Teatteri.  

KANTAESITYS 26.1.2023 

OHJAUS Hilkka-Liisa Iivanainen / LAVASTUS Annukka Pykäläinen 

PUKUSUUNNITTELU Paula Varis / VALOSUUNNITTELU Harri Peltonen 

ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa 

ROOLEISSA Annukka Blomberg, Laura Huhtamaa, Tapani Kalliomäki, Anna Pitkämäki ja Liisa Vuori 

Kuva: Tommi Mattila sekä Kuvasiskot (Mauno Koiviston kuva)

Tiedustelut sekä haastattelupyynnöt pyydämme osoittamaan allekirjoittaneelle. 

Ystävällisin terveisin

Jaana Kosunen

tiedottaja

Lahden kaupunginteatteri

Kirkkokatu 14

15140 Lahti

050 383 6540