Tiedote

Lahden kaupunginteatterin syksyssä 2021 kaksi kantaesitystä

Syyskaudella tarjoamme huikeita uutuuksia sekä klassikoiden kermaa!
Maailmalla hitiksi noussut Broadway-musikaali Waitress nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa, ja toinen Suomen kantaesitys on tuore brittiläinen menestysnäytelmä Kulta, ollaan kotona, joka palkittiin vuonna 2019 Laurence Olivier palkinnolla.
Pasi Lampelan tuore sovitus maailmankirjallisuuden klassikosta täydentää kantaesitysten sarjaa
.

Vauhdikas ja värikäs musiikkinäytelmä koko perheelle avaa syksyn esityskauden Lahden kaupunginteatterissa. Suurin osa meistä muistaa rallatuksen Kardemumman yöstä ja sen kolmesta iloisesta rosvosta Kasper, Jesper ja Joonatan. Koko perheen valloittava musiikkinäytelmä Kolme iloista rosvoa perustuu norjalaisen Thorbjörn Egnerin vuonna 1955 kirjoittamaan lastenromaaniin. Näytelmässä on myös joukko lauluja, joista useimmat ovat Egnerin itse säveltämiä. Hyväntuulisen, hauskan ja jännittävän satuklassikon ensi-ilta on 28.8. Eero-näyttämöllä. Ikäsuositus 6v.

Sara Bareilles – Jessie Nelson -yhteistyönä valmistunut herkullinen musikaalikomedia

Waitress – unelmien resepti on nokkela ja suorapuheinen huumorilla maustettu elämänmakuinen tarina, jossa arki ja unelmat sekoittuvat toisiinsa. Rakkauden haaveista luopunut Jenna on loistava leipoja. Hän lataa kaiken intohimonsa leipomiseen, joka suo hänelle myös paon todellisuudesta. Kun elämä yllättäen tuo eteen hurmaavan tohtori Pomatterin, olisiko resepti onneen vihdoin kirjoitettu? Tarinan loppu ei ole ehkä kuitenkaan niin ilmiselvä kuin luulisi.
Musiikin säveltäjä Sara Bareilles on tehnyt mittavan uran ja hänen kykynsä säveltää pop-musiikkia näkyy tässäkin, joskin edeten enemmän näyttämömusiikin ja swingin suuntaan. Musikaali sisältää erittäin hienoja, laulettavia melodioita. Laulut vievät hienosti tarinaa eteenpäin. Broadway-musikaalin Suomen kantaesitys tarjoillaan 1.9. alkaen suurella näyttämöllä.

Leo Tolstoin suurteos, Sota ja rauha, jota pidetään yhtenä Venäjän ja koko maailmankirjallisuuden suurimmista romaaneista, on yllättävän ajankohtainen. Se kuvaa ihmisiä historian mahtavien voimien armoilla. Venäjä joutuu sotaan Napoleonia vastaan ja kaikkien elämä muuttuu peruuttamattomasti. Miten pelastaa ystävyys, rakkaus ja usko elämän mielekkyyteen?
Pasi Lampelan kirkas sovitus ja ohjaus herättää Tolstoin henkilöt ja heidän tarinansa eloon tunnistettavalla ja riipaisevalla tavalla. Ensi-ilta 11.9. suurella näyttämöllä.

Suomen kantaesityksenä tarjoamme brittiläisen näytelmäkirjailija Laura Waden tuoreen menestysnäytelmän Home, I’m Darling, joka saa meillä muodon Kulta, ollaan kotona. Vuonna 2019 palkitun näytelmän on suomentanut ja myös ohjaa Tommi Kainulainen. Päähenkilö Judy on työelämän uuvuttama uranainen, jolle aukeaa mahdollisuus toteuttaa unelmansa: jäädä pois työelämästä ja rakentaa ura 2000-luvun kotirouvana 50-luvun tyyliin! Ulkomaailma kuitenkin kysyy onko naurettavaa nostalgisoida aikaa, jota ei ole koskaan elänyt? Eikö meillä jokaisella ole oikeus valita, miten elämänsä elää? Se selviää 30.9. alkaen pienellä näyttämöllä.

Kaikkien kitupiikkien esikuva on edelleen hengissä! Saituri on yksi Molièren (1622-73) suosituimmista komedioista. Varallisuuteensa rakastuneen saituri Harpagonin elämän tärkein arvo ja sisältö ovat raha ja omaisuus, niiden kartuttaminen ja säilyttäminen. Niin Saituri kuin muutkin Molièren näytelmät nauravat ihmisten inhimillisille heikkouksille: tekopyhyydelle, kaksimoralismille, hienostelunhalulle ja ahneudelle. Esitykset jatkuvat 7.10.

Yhteistuotantona esitämme Mielikuvituspoikaystävä K-18 -esityksen uusitulla Aino-studionäyttämöllä. Esitys on näyttelijä Aija Pahkalan esittämä, kirjailija ja somevaikuttaja Henriikka Rönkkösen menestyskirjaan perustuva, hauska ja koskettava monologiesitys sinkkuudesta, ja siitä mitä se on opettanut ja onnellisuudesta. Esitykset 23.9.-9.10.

Lahden kaupunginteatterissa on syksyllä myös laadukkaita vierailuesityksiä. Jukka Puotila on toivottu vieras Lahdessa. Juuri siksi hän saapuu uusintavierailulle syyskuussa – yleisön pyynnöstä. Hänen nimellään kiertävä show on imitaatiota ja stand up -komiikkaa loisteliaasti yhdistävä esitys. Vain yksi esitys 25.9. suurella näyttämöllä.
Myös Kiviä taskussa tulee jälleen! Vuosikymmenen komediailmiön kaverit Charlie ja Jake eli Martti Suosalo ja Mika Nuojua saapuvat vierailemaan kahdella esityksellä suurelle näyttämölle 4.-5.10.

Lapsiyleisölle on tarjolla nukketeatteriesitys paikallisen Teatteri Tuomikon tyyliin. Suru puserossa nähdään neljä kertaa 11.-12.9. Esitys kertoo surusta ja siitä selviytymisestä. Kaunis, läpisävelletty esitys antaa uskoa tulevaisuuteen.

Baritonien kosto on esitys, joka käsittelee alemmuudentunnetta, itsensä hyväksymistä ja äänialojen välistä epätasa-arvoa suorasukaisesti komedian keinoin. Esitykset 23.10.-13.11.

Tervetuloa turvallisesti teatteriin!