Tiedote

Lahden kaupunginteatterin kevättä täydentävät säväyttävät yhteistuotannot sekä vierailuesitykset

Lahden kaupunginteatterin kevättä täydentävät säväyttävät yhteistuotannot sekä vierailuesitykset

Hyvää uutta vuotta! Kevätkautemme alkajaisiksi haluamme esitellä teille yhteistuotantomme kolme todellista helmeä.

Musiikkiteatteri NYT tuo Kerrosten välissä -esityksensä Eero-näyttämölle. Kolmenkympin kriisiä käsittelevä teos leikittelee fantasian ja realismin rajamaastossa ja tarjoaa katsojilleen musiikin lisäksi hersyvää tragikoomista huumoria. Tämän yhteistuotannon kantaesitys on 15.2., esitykset jatkuvat 23.2. asti.

Saammeko seuraavaksi esitellä, yhteistuotantona Mielikuvituspoikaystävä K-18. Somevaikuttaja Henriikka Rönkkösen menestyskirjaan perustuva, hauska ja koskettava monologiesitys sinkkuudesta saa lisäesityksiä Aino-näyttämöllä 23.2.–4.3.

Red Nose Companyn huippusuosittu Aleksi Kivi jatkaa esityksiään Lahdessa. Red Nose Companyn ja Lahden kaupunginteatterin yhteistuotannon esitykset ovat Eero-näyttämöllä 8.–9.3. & 22.–23.3.

Vierailuesityksistä ensimmäisenä esittelemme israelilaisen näytelmäkirjailija Anat Govin Voi Luoja -näytelmän. Martti Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämä on pettymyksiä ja epätoivoa täynnä, eikä hän missään nimessä usko mihinkään jumalaan – paitsi ehkä itseltään salaa. Tällainen potilassuhde on perin haastava ja lopulta on epäselvää, kuka terapoi ja ketä. Häpeämätön ja törkeä komedia ennakkoluuloista Juhani-näyttämöllä keskiviikkona 8.2. ja torstaina 9.2.

Koko kansan rakastamat Seela Sella ja Esko Roine tähdittävät elämänmakuista kirjeenvaihtoa näytelmässä Rakkauskirjeitä. Lapsuudenystävät Melissa ja Andrew kirjoittavat toisilleen kirjeitä läpi vuosikymmenten samalla, kun elävät tahoillaan elämäänsä. Tässä vierailuesityksessä unohdetaan kaihoisa nostalgia, sillä kirjeenvaihto on räävitöntä, hauskaa, aitoa ja elämänmakuista. Yksi esitys perjantaina 24.3. Juhani-näyttämöllä.

Ilmari Saarelainen palaa vierailemaan Parasta ennen -näytöksellään Eero-näyttämölle lauantaina 15.4. Yhden miehen komediassa kuullaan ikääntymisestä ihan kaikki, rehellisesti, totuudenmukaisesti ja mitään säästelemättä.

Karismaattinen Tiina Weckström esittää 1930-luvulta tunnettuja schlagereita ruotsiksi, saksaksi ja suomeksi Zarah Leanderin elämästä kertovassa näytelmässä Zarah L. Hans Peter Gansnerin kirjoittamassa näytelmässä Leander muistelee vanhempiaan, natsi-Saksaa, Hitleriä, Coebbelsia ja Suomen-vierailujaan. Tämä vierailuesitys on puheenvuoro vanhenevan diivan taistelusta natsistigmaa vastaan. Yksi esitys perjantaina 12.5. Eero-näyttämöllä.

Tervetuloa katsomaan sekä yhteistuotanto- että vierailuesityksiämme! Muistattehan myös omat tuotantomme, niistä lisää nettisivuillamme: https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tuotannot/

Lisätietoja antaa mielellään teatterinjohtaja Ilkka Laasonen, puh. 040 809 2280. Kuva- ja haastattelupyynnöt tiedottaja Jaana Kosuselta, puh. 050 383 6540, jaana.kosunen@lahti.fi.