Lahden kaupunginteatterin henkilökunta tekee useita poikkeuksellisia projekteja kevään aikana. Lopputuloksena valmistuu videomateriaalia, äänikuvaelmia, pienoisesityksiä ja ulkotilassa tapahtuva kiertävä lastenesitys päiväkodille. Myös Vesijärven historia saa näyttämöllisen tulkinnan.
Green Lahti -projektiin tuotetaan videomateriaalina tietoiskuja eri ympäristöteemoista. Materiaali rakennetaan teatterin ohjelmistossa olevien/olleitten roolihahmojen varaan. Tuhkimo opettaa miten välttää turhan tavaran ostamista, Saituri kokkeineen tutkii hanaveden laatua sekä ruokahävikkiä, Viiru-kissa ja Katto-kassinen edistävät lähimatkailua jne.
Suomalaisia kansansatuja. Saduista on tehty äänikuvaelmia. Sadut ovat vapaasti koulujen ja päiväkotien käytössä sekä teatterin kotisivujen kautta kaikkien saatavilla.
Kohtaamisia. Henkilökohtaiset Zoom-tapaamiset tai live-esitykset. Yksi näyttelijä kohtaa Zoomissa yhden kaupunkilaisen tai pienen ryhmän. Esitys joko runo, pieni monologi tai sanaton esitys. Esityksen lopuksi näyttelijä ja katsoja jakavat keskustelemalla kokemuksiaan koetusta.
Lahti Lakes 2021 symposiumiin valmistetaan Vesijärven historiaa käsittelevää kuvaelma. Symposiumissa on sekä kansainvälinen että kansallinen osuus, joista ainakin ensimmäinen toteutetaan virtuaalisesti. Kansainvälinen versio on englanninkielinen.
Amelia-tädin satutuokio päiväkodeille. Rajoitusten vuoksi pidetään ulkona, päiväkotien läheisyydessä. Satujen teemat liittyvät luontoon ja ympäristön huomioimiseen.
Lahden luontokohteisiin liittyvät tarinat, Soiva satu. Soiva satu toteutetaan yhteistyössä Sinfonia Lahden kanssa. Projektista tiedotetaan myöhemmin.
Toukokuun aikana pyritään vielä järjestämään laulutuokioita palvelutaloihin. Tässäkin tapauksessa esiintyjät ovat ulkotilassa, mutta niin että katsojat voivat seurata konserttia parvekkeiltaan tai turvallisen välimatkan päästä.