Tiedote

Kevään 2021 ohjelmisto on julkaistu

Kevätkausi tarjoaa uusina teoksina Tolstoin klassikoiden klassikon sekä Suomen kantaesityksenä tuoreen brittiläisen menestysnäytelmä, joka palkittiin vuonna 2019 Laurence Olivier palkinnolla.

Leo Tolstoin suurteos, Sota ja rauha, jota pidetään yhtenä Venäjän ja koko maailmankirjallisuuden suurimmista romaaneista, on yllättävän ajankohtainen. Se kuvaa ihmisiä historian mahtavien voimien armoilla. Venäjä joutuu sotaan Napoleonia vastaan ja kaikkien elämä muuttuu peruuttamattomasti. Miten pelastaa ystävyys, rakkaus ja usko elämän mielekkyyteen? Tolstoi kirjoitti tätä teostaan seitsemän vuotta (1865–1869). Pasi Lampelan kirkas sovitus ja ohjaus herättää Tolstoin henkilöt ja heidän tarinansa eloon tunnistettavalla ja riipaisevalla tavalla. Ensi-ilta 27.1. suurella näyttämöllä.

Suomen kantaesityksenä tarjoamme brittiläisen näytelmäkirjailija Laura Waden tuoreen menestysnäytelmän Home, I’m Darling, joka saa meillä muodon Kulta, ollaan kotona. Vuonna 2019 palkitun näytelmän on suomentanut ja myös ohjaa Tommi Kainulainen. Päähenkilö Judy on työelämän uuvuttama uranainen, jolle aukeaa mahdollisuus toteuttaa unelmansa: jäädä pois työelämästä ja rakentaa ura 2000-luvun kotirouvana 50-luvun tyyliin! Ulkomaailma kuitenkin kysyy onko naurettavaa nostalgisoida aikaa, jota ei ole koskaan elänyt? Eikö meillä jokaisella ole oikeus valita, miten elämänsä elää? Se selviää 20.1. alkaen pienellä näyttämöllä.

Yhteistuotantoja olemme tehneet sekä Hot Club Productionsin että Kulttuuriosuuskunta Kellopelin kanssa. Taru, Taika ja kadonneet kulttuurit on koko perheen tarinallinen tanssiteatteriseikkailu ja todellinen lahtelaisten nuorten osaajien esiinmarssi! Ensi-ilta on 28.1. pienellä näyttämöllä.

Suomi-Filmin siivin – dramatisoidussa konsertissa sukelletaan kotimaisten elokuvien nostalgiseen maailmaan, jossa kuullaan musiikkia eri vuosikymmeniltä aina Suomi-Filmin kultakaudelta nykypäivään asti. Lisäesityksiä luvassa kolme kappaletta 10.2. alkaen.

Musiikkiteatterilla jatketaan. Baritonien kosto on esitys, joka käsittelee alemmuudentunnetta, itsensä hyväksymistä ja äänialojen välistä epätasa-arvoa suorasukaisesti komedian keinoin. Ensi-ilta on 13.3. studionäyttämöllä.

Ohjelmistossa jatkavat suurmusikaali Jekyll & Hyde, koko perheen ilottelu Katto-Kassinen, klassikkokomedia Saituri sekä Anni Kytömäen ensimmäisestä Finlandia-palkintoehdokkaasta Kultarinnasta tehty upea näyttämösovitus.

Kuva- ja haastattelupyynnöt tiedottaja Jetta Kuitunen, jetta.kuitunen@lahti.fi, puh. 050 3836540