Tiedote

Aikuisten draamaa Ainolla

Mika Myllyaho: KAAOS

Tragikomedia ruuhkavuosien vuoristoradasta ja kaiken kestävästä ystävyydestä

Kaaos on näytelmä kolmesta ystävästä yhteiskunnan paineissa. Opettaja Sofia, terapeutti Julia ja toimittaja Emmi yrittävät parhaansa mukaan selviytyä työ- ja yksityiselämänsä ristiaallokossa. Naiset rakastuvat, riitelevät, eroavat ja taistelevat arvojensa puolesta. He tasapainoilevat arjen ruuhkavuosissa oman mielenrauhansa kustannuksella. Kun yöunet jäävät vähiin ja asiat uhkaavat kasaantua, harmonian ja kaaoksen maailmat alkavat liukua toisiaan kohti.
Muutosten keskellä on yksi asia, joka ei horju tiukoissakaan tilanteissa, ystävyys. Se on vankkaa ja pysyvää, vaikka elämä ympärillä tuntuu olevan yhtä myllerrystä.

Mika Myllyahon kirjoittama tragikomedia kuvaa tarkkanäköisesti tätä aikaa ja sen vaatimuksia. Näytelmän teemat ovat tunnistettavia, kaoottisuudessaan huvittavia, mutta myös syvältä riipaisevia.

Karnevalistisen näytelmän kaikista 17 roolista vastaa virtuoosimaisesti työryhmän näyttelijäkolmikko.

ENSI-ILTA 31.8.2022 Aino-näyttämö

OHJAUS Tapani Kalliomäki / OHJAAJAN ASSISTENTTI Melina Tolppala / LAVASTUS, PUKUSUUNNITTELU, VALOSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho / ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa / PROJISOINNIT, PROJISOINTIEN ÄÄNISUUNNITTELU, VIDEOT Jussi Virkki

ROOLEISSA Laura Huhtamaa, Anna Pitkämäki ja Liisa Vuori

”Oli hienoa lähteä ohjaamaan ruuhkavuosia käsittelevää näytelmää, koska se on itsellekin juuri nyt varsin tunnistettava elämänvaihe.

Rakenne on karnevalistinen tragikomedia, jossa arki suistaa tarinan naisten elämät ajoittain vähintäänkin epäjärjestykseen.

Roolihahmojen voimana on luja ystävyys ja keskinäinen huolenpito. Ahdistavistakin tilanteista löytyy kuitenkin aina railakasta huumoria.