Janna Räsänen

Kuva: Photodance Valmela, Tarmo Valmela

Janna valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2018 ja työskenteli valmistumisen jälkeen kaksi vuotta freelancerina Helsingissä. Näyttelijän juuret ovat Savonlinnassa, hän kokee sielunmaisemakseen Saimaan rannat.

Näyttelijäntyössä ja esittävien taiteiden työprosesseissa Jannaa ihastuttaa yhdessä tekeminen. Kollektiivinen syventyminen käsiteltävään aiheeseen, uuden oppiminen ja ymmärtäminen sekä yhteinen leikki. Lopputulos on aina ainutlaatuinen, kunkin työryhmän yhteisestä ajattelusta koostuva kokonaisuus. Jannan mielestä teatteritaiteessa arvokasta on ihmisten kokoontuminen yhteen esitystapahtuman äärelle ja että taide tapahtuu juuri siinä hetkessä, yhdessä kokien. Yleisön kohtaamisen ja heidän kanssaan hengittämisen myötä kukin näytös saa hiuksen hienoja eroja sen mukaan, millainen energia yleisön kanssa syntyy tilaan. Se on Jannan mielestä teatteritaiteen kiehtova ominaislaatu.

Janna kuuluu Saimaan Teatteri -kollektiiviin, joka kiertää kesäisin laivalla Saimaan alueen pieniä kyliä, vieden teatteria niiden seuran- ja työväentaloihin. Kollektiivin tekemä työ haja-asutusalueilla on Jannalle erittäin tärkeää.
Janna rakastaa luontoa ja eläimiä ja harrastaa joogaa, valokuvaamista ja kirjoittamista.

www.jannarasanen.com