Teatteri

Lahden kaupunginteatteri on Lahden Hy­vin­voin­nin ja va­paa-ajan lau­ta­kun­nan alainen palveluyksikkö.

Teatteri on yksi Lahden keskeisimmistä vetovoimatekijöistä tuottaen monipuolista ja taiteellisesti korkeatasoista ohjelmistoa kaikenikäisille useita esityksiä viikoittain. Teatteriesitykset valmistetaan alusta loppuun eri ammattilaisten voimin joko itse, tehdään tuotantoyhteistyönä tai järjestetään vierailuina. Tämän päätehtävän salliessa teatteri tarjoaa tilojaan ja palvelujaan ulkopuolisten tilaajien käyttöön.

Kaupunginteatteri toimii arkkitehti Pekka Salmisen suunnittelemassa, vuonna 1983 valmistuneessa rakennuksessa, joka palkittiin Vuoden Betonirakenne -palkinnolla vuonna 1982 ja on edelleen yksi Lahden nykyarkkitehtuurin maamerkeistä. Teatteritalossa on kolme näyttämöä: suuri näyttämö Juhani (653 paikkaa), pieni näyttämö Eero (liikuteltava katsomo: 250-290 paikkaa) ja studionäyttämö Aino (81 paikkaa).

Teatterin kolmelle näyttämölle tuote­taan vuosittain 7- 9 uutta näytel­mää. Vakituisen henkilökunnan määrä on noin 90, josta taiteelliseen henkilökuntaan kuuluvat teatterinjohtaja, dramaturgi, kaksi skenografia, kapellimestari, muusikko sekä 20 näyttelijää.

Katsojat tulevat Lahden kaupunginteatteriin laajalti ympäri Suomea ja erityisesti 150-200 km säteeltä eteläisestä Suomesta. Vuosittainen kävijämäärä on noin 80 000 katsojaa.

Ainutlaatuinen kouluyhteistyö tarkoittaa kokopäivätoimisen draamakasvattajan työskentelyä eri tavoin Lahden peruskoulujen opettajien tukena tarjoten välineitä uuden kokemuksellisia menetelmiä korostavan opetussuunnitelman haltuunottoon. Kyse on laajuudessaan ja toimintatavoissaan täysin ainutlaatuisesta toiminnasta Suomessa.
Lue lisää kouluyhteistyöstä.

Teatterikierrokset

Esittelemme teatteria sovitusti ryhmille harjoitus- ja näytösaikojen ulkopuolella arkisin. Kierros tehdään kävellen ja reitti sisältää portaita. Opastetun kierroksen aikana pääset tutustumaan teatterin kulissien takaiseen maailmaan. Käymme puvustossa, lavastamossa, näyttämöiden takana ja edessäkin! Kuulet teatteriesityksen valmistumisesta sekä näet videon ”Päivä teatterissa” (10 min.).

Teatterikierroksen kesto on noin 60 minuuttia. Kierros järjestetään ryhmälle, jonka koko on minimissään 10 ja maksimissaan 20 henkilöä.
Esittelykierroksen hinta ( sis. alv 24 %):
ryhmä                             100 €
koululaisryhmä             45 €

Koululaisryhmän hinnoittelua sovelletaan myös opiskelijaryhmiin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja työvoimapalveluiden asiakasryhmiin.
Lahtelaisilta koululais- ja opiskelijaryhmiltä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapalveluiden asiakasryhmiltä ei veloiteta palvelumaksua.
Lisätiedot Pia Levänen, pia.levanen (at) lahti.fi