Hei teatterikerholainen

Kevään kaupunginteatterin uutuusnäytelmien teatterikerholaisten esitysajankohdat ovat seuraavat.
Lippuja ostaessa kannattaa huomioida, että
teatterin lippukassa on joululomalla
to 20.12. klo 15 – ke 2.1. klo 11.00.


Pasi Was Here
perjantaina 25.1.2019 klo 19.00

Pasi was here

Kuva: Tiina Hauta-aho

Rosoisen huumorin värittämä tarina yhteenkuuluvuudesta ja ulkopuolisuudesta
Teatterikerholaisten lipun hinta on 15 euroa. Pasin liput pitää lunastaa 4.1.2019 mennessä.
Ei varauksia vaan osto suoraan teatterin lippukassalta.

Hemmo palaa kotikaupunkiin etsimään totuutta Pasin kanssa vietetystä yhteisestä lapsuudesta ja nuoruudesta. Pasi, kaikkien aikojen paras ystävä on ampunut itsensä. Pasi, jonka ideat olivat aina rajoja ja hyviä tapoja rikkovia, jonka kanssa pelattiin Amigalla ja katsottiin Conan Barbaaria, yritettiin polttaa talo ja ajettiin opettaja hermoromahduksen partaalle. Pasin kanssa ei ikinä ollut tylsää.
Samoista lähtökohdista syntyi kaksi erilaista elämää ja arkea. Miksi toinen löysi paikkansa ja toinen ei, vaikka unelmat ja päämäärät olivat samanlaisia? Miten toisesta tuli urbaani humanisti ja toisesta itä-suomalainen perusmies, joka koki olevansa ulkopuolinen? Tarina palaa 1980-luvun yhtenäiseen Suomeen, jossa katsottiin kolmea televisiokanavaa, nukuttiin vesisängyissä, rusketuttiin solariumissa ja otetiin permanentteja. Karhea huumori värittää nostalgiatrippiä menneeseen, jossa kasvukivut ja maailmantuska tulevat ihon alle.
Pasi Was Here oli Suomen näytelmäkirjailijoiden ja käsikirjoittajien liiton jakaman parhaan näytelmän Lea-palkinnon voittaja v. 2016.

OHJAUS Satu Linnapuomi, LAVASTUS ja PUKUSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho, VALOSUUNNITTELU Jouni Nykopp ja Tiina Hauta-aho, ÄÄNISUUNNITTELU Tatu Virtamo
ROOLEISSA Tapani Kalliomäki, Jarkko Miettinen, Teemu Palosaari ja Liisa Vuori

Ikitie
lauantaina 23.2.2019 klo 13.00

Ikitie

Teatterikerholaisten hinta on 15 euroa. Ikitien liput pitää lunastaa 25.1.2019 mennessä. Ei varauksia vaan osto suoraan teatterin lippukassalta.

Antti Tuurin menestyskirja Ikitie perustuu tositapahtumiin ja on osa Jussi Ketolan elämästä kertovaa kolmiosaista romaanisarjaa. Ikitie sijoittuu 1930-luvulle, jolloin aatteelliset myllerrykset repivät Eurooppaa moneen suuntaan.
Kylän miehet vievät pasifisti Jussi Ketolan yöllä kotoaan. Muiluttajien kyyti vie pitkin ikitietä kohti varmaa kuolemaa. Jussi pääsee kuitenkin pakenemaan kaappaajiltaan rajan taakse Neuvosto-Karjalaan, mutta vapauttaan hän ei enää takaisin saa. Jussi lähetetään uuden henkilöllisyyden turvin Hopea-nimiseen kolhoosiin, utopiayhteisöön, jossa hänen edellytetään hankkivan tietoja mahdollisista kansanvihollisista.
Yhteisön tavoitteena on rakentaa parempaa tulevaisuutta amerikansuomalaiselle siirtokunnalle.
Hopean väki ponnistelee kohti yhteistä hyvää ja parempaa maailmaa. Vuodet vierivät ja vallanpitäjien intressit vaihtuvat: Stalinin vainot nostavat päätään. Ääriolosuhteissa Jussin mielensitkeys ja humaani idealismi joutuvat koetukselle.

SOVITUS JA OHJAUS Hanna Kirjavainen, LAVASTUS Pekka Korpiniitty, PUKUSUUNNITTELU Sari Salmela
VALOSUUNNITTELU Jyri Suominen, ÄÄNISUUNNITTELU Sami Järvinen
ROOLEISSA Tomi Enbuska, Jori Halttunen, Saana Hyvärinen, Mikko Jurkka, Mari Naumala, Marko Nurmi, Mikko Pörhölä, Aki Raiskio, Jari-Pekka Rautiainen, Aarre Reijula, Henri Tuominen, Raisa Vattulainen ja Lumikki Väinämö


Teatterimatka Helsinkiin Kansallisteatteriin
2.2.2019 klo 13.00 KISSANI JUGOSLAVIA

Pajtim Statovcin upea menestysromaani ensimmäistä kertaa näyttämöllä!

Sodan jaloista pikkulapsena Suomeen muuttanut Bekim (Toni Harjajärvi) on Kosovon albaani. Filosofiaa opiskeleva, elokuva-alasta unelmoiva nuori mies harrastaa satunnaisia ja kylmäksi jättäviä miessuhteita. Hän päättää hankkia itselleen lemmikin, boakäärmeen. Käärme luo Bekimin elämään turvallisuuden tunnetta, mutta ulkopuolisia matelija pelottaa. Käärmeen ja Bekimin yhteiselosta kehittyy salainen symbioosi. Tilanne saa uuden käänteen, kun Bekimin luokse muuttaa puoleensavetävä ja kahdella jalalla kulkeva Kissa (Ville Tiihonen).

Vuoden 1980 Jugoslaviassa maalaistyttö Emine (Sari Puumalainen) istuu vuorenrinteellä sijaitsevalla suurella kivellä ja haaveilee. Nuoren tytön tulevaisuus tuntuu olevan täynnä mahdollisuuksia. Todellisuudessa hänen odotetaan menevän nuorena naimisiin ja siten täyttävän naisen perinteisen paikan yhteisössä. Tytön komea ja oppinut sulhanen on nimeltään Bajram (Petri Liski). Nimi merkitsee lupaavasti ”juhlaa” ‒ ja Emine päättää rakastaa miestä. Nuorenparin hääpäivänä Balkanin taivaalle alkaa kertyä pahaenteisiä pilviä.

Pajtim Statovcin esikoisromaaniin perustuva näyttämöteos Kissani Jugoslavia seuraa erään perheen kohtaloita Suomessa ja Kosovossa usealla aikatasolla. Johanna Freundlichin ohjaama, maagisen realismin ja absurdin komedian sävyttämä esitys on rujonkaunis kasvutarina eri kulttuurien ja identiteettien väliin jäävistä ihmisistä, kiperistä perhesuhteista ja todellisen rakkauden löytämisestä.

Kissani Jugoslavia -romaani (Otava, 2014) voitti ilmestymisvuonnaan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Näytelmän kantaesitys on ollut Willensaunassa 16.11.2018

Teatterimatkalle voi ilmoittautua Leena Hutrille (044 3110 080) keskiviikkona 19.12.2018 kello 18 jälkeen. Matkalle lähdetään Marolankadulta lauantaina klo 11 ja paluu heti esityksen jälkeen (kesto 2h 45min). Matkan hinta on 43 euroa (lippu ja bussi), ja se maksetaan Lahden Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10, viite 8002 viimeistään 15.1.2019.

Jäsenmaksu 2019
Säätömääräinen syyskokousyleisö päätti pitää teatterikerholaisten jäsenmaksun ennallaan 27 €/henkilö/kalenterivuosi.

Lähetämme kaikille jäsenmaksun (laskun) tammikuun alkupuolella postin kautta.
Uusi jäsenkortti postitetaan maaliskuun jäsenpostituksen yhteydessä. Vuoden 2018 jäsenkortti on voimassa, kunnes olet saanut uuden jäsenkortin.

Hyvää joulun odotusta!

Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Leenan tavoitat p.0400 493678  tai leena.kempas (at) kempasoy.fi