Hei teatterikerholainen

Lahden Teatterikerhon ry:n hallituksen jäsenet kaudella 2020

Teatterikerhon syyskokousyleisö ja hallituksen järjestäytymiskokous tekivät seuraavat henkilövalinnat kaudelle 2020.
Marketta Iso-Kuortti puheenjohtaja,
Leena Hutri varapuheenjohtaja ja kerhoemäntä,
Päivi Haverinen sihteeri,
Kaija-Leena Tervala rahastonhoitaja hallituksen toinen varajäsen, Leena Kempas jäsensihteeri ja uusi kerhoemäntä,
Mia-Maija Hovilainen hallituksen jäsen,
Sari Laaksonen hallituksen jäsen,
Jaana Nylander hallituksen jäsen,
Kaija Rajala hallituksen jäsen,
Tuula Rive hallituksen jäsen.
Uutena varajäsenenä aloitti Eija Sundberg.

Yhteystietomme löytyvät lahdenkaupunginteatterin nettisivuilta osoitteesta
http://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tarjoilut/hallitus.

Jäsenmaksu 2020

Sääntömääräisen syyskokouksen päätöksen mukaisesti teatterikerholaisten jäsenmaksun pidetään ennallaan 27 €/henkilö/kalenterivuosi. Jäsenmaksulasku lähetetään sähköisenä kaikille sähköpostin ilmoittaneille kerholaisille.
Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista. Leenan tavoitat numerosta 0400 493678 tai leena.kempas (at) kempasoy.fi

Uusi jäsenkortti postitetaan maaliskuun jäsenpostituksen yhteydessä. Vuoden 2019 jäsenkortti on voimassa, kunnes olet saanut uuden jäsenkortin.

Uutta! Kesäkirja ja Juoruja – näytelmien
liput verkkokaupasta

Osta lippusi nyt vaivattomasti verkkokaupasta. 1 lippu/jäsen. Verkkokauppaostokseen lisätään toimitusmaksu 1€.

Kerholaisten liput ovat myös ostettavissa teatterin lippumyymälästä. Teatterin lipunmyynti on joululomalla 20.12.-1.1.

 

Kevään kahden uutuusnäytelmän esitysajankohdat ja lippujen hinnat:
Tove Jansson - Pipsa Lonka
Kesäkirja
Teatterikerholaisten esitysilta on perjantaina 24.1.2020 klo 19.00. Lipun hinta on 15.00 € kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä tai verkkokaupan kautta viimeistään 9.1.2020 mennessä.

 

KesäkirjaKuva: Jussi Virkki

ROOLEISSA Eeva-Kirsti Komulainen ja Seija Pitkänen (Kuopion kaupunginteatteri) ”Ovi on aina auki, voit nukkua aivan rauhassa” Sophia ja isoäiti viettävät kesää ulkosaaristossa. Kesä on täynnä aurinkoa, tuulta ja yhdessäoloa,
Tove Janssonin Kesäkirjaan perustuva näyttämöversio on hienovireinen, koskettava ja vakavan hauska esitys hyvin vanhan ja hyvin nuoren henkilön elämästä kesäsaarella. Se kertoo tunteilematta vanhuudesta ja lapsuudesta. Kohtauksissa on elinvoimaa ja iloa, ainutlaatuista yhteyttä luontoon sekä haikeutta elämän hetkellisyydestä ja luo luopumisista johon vanheneminen pakottaa.
DRAMATISOINTI Pipsa Lonka, OHJAUS Laura Jäntti, LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Minna Välimäki, VALOSUUNNITTELU Jouni Nykopp, ÄÄÄNISUUNNITTELU Sami Järvinen,
MUSIIKKI Markus Fagerudd

Neil Simon
Juoruja - Skandaalinkäryiset iltamat
Teatterikerholaisten esitysilta on perjantaina 28.2.2020 klo 19.00. Lipun hinta on 16,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä tai verkkokaupan kautta viimeistään 31.1.2020 mennessä.

ROOLEISSA Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Saana Hyvärinen, Mikko Jurkka, Tapani Kalliomäki, Marko Nurmi, Teemu Palosaari, Aki Raiskio, Raisa Vattulainen ja Liisa Vuori

JuorujaKuva: Aki Loponen

Ikkuna on rikki. Joku on ampunut Charleya korvaan. Palvelusväki on karannut, emäntää ei näy mailla halmeilla. Isäntä makaa yläkerrassa valium-tokkurassa. Ja kaiken kukkuraksi vieraita alkaa valua paikalle yhtä kyytiä isännän korvasta valuvan veren kanssa. Charleyn lakimiehen on äkkiä keksittävä jotain, sillä tältä New Yorkin kermalta ei pysy salassa mikään, tai ainakaan mikään ei pysy salassa sen jälkeen kun he kuulevat siitä. Skandaali on vältettävä, keinolla millä hyvänsä. Rakastetun käsikirjoittajan Neil Simonin suosittu farssi tulee Lahden kaupunginteatterin suurelle näyttämölle uunituoreena suomennoksena.

SUOMENNOS JA OHJAUS Tommi Kainulainen,
LAVASTUS Pekka Korpiniitty, PUKUSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho, VALOSUUNNITTELU Kari Laukkanen,
ÄÄNISUUNNITTELU Tatu Virtamo.

Täydellinen rikos?
Teatterikerholaisten esitysilta on torstaina 12.3.2020 klo 19.00. Lipun hinta on 10,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan (ei varauksia) teatterin lippumyymälästä viimeistään 13.2.2020 mennessä.

Täydellinen rikos?
kuva: Tarmo Valmela

Lähtötilanne: kukaan ei tiedä tekijää eikä rikosta.
Ei edes tekijä itse!
Näin alkaa Lahden kaupunginteatterin virtuoosimainen improvisoitu koko illan esitys, jonka lajityyppinä on rikostarina. Kaikki mitä esityksen aikana tapahtuu, tulee yllätyksenä myös esiintyjille.
Katsojat auttavat lähtötilanteen luomisessa ja sen jälkeen alkaa jännitys. Mitähän tässä selviää, vai selviääkö mikään? Näyttelijät reagoivat annettuun tilanteeseen ja synnyttävät eteenpäin menevää tarinaa. Näin luodaan hauska ja jännittävä tarina, joka on joka kerralla omanlaisensa. Jokainen ilta on ensi-ilta!
OHJAAJA JA KOULUTTAJA Tiina Pirhonen, MUUSIKKO Hannu Risku
ROOLEISSA Tomi Enbuska, Anni Kajos, Mari Naumala, Anna Pitkämäki, Mikko Pörhölä ja Jari-Pekka Rautiainen


**********************

Teatterimatka Helsinkiin Kansallisteatteriin lauantaina 18.1. klo 13.00 Kauppamatkustajan kuolema

Ensi-ilta Suurella näyttämöllä 26.11.2019

Arthur Millerin loistava näytelmäklassikko amerikkalaisen unelman vararikosta nähdään Suurella näyttämöllä!

Brooklyn, New York City. Kauppamatkustaja Willy Loman (Hannu-Pekka Björkman) saapuu kotiinsa työmatkalta totaalisen uupuneena. Willy on raatanut koko ikänsä, kuluttanut itsensä loppuun, eikä hän osaa edes nauttia työnsä hedelmistä. Willyn pojat, Biff (Aku Hirviniemi) ja Hap (Samuli Niittymäki), ovat nuorempina ihannoineet isäänsä, mutta viime aikoina kurssi on kääntynyt isän yhä omituisemmaksi muuttuvan käytöksen takia.
Lisäksi Willyn ja Biffin välejä hiertää salaisuus, joka on saanut pojan nuorempana keskeyttämään koulunsa ja luopumaan lupaavasta urheilijanurastaan. Miksi koko maailma tuntuu olevan Willyä vastaan? Ainoa, joka jaksaa enää uskoa Willyyn, on hänen uskollinen vaimonsa, Linda (Kristiina Halttu). Taivasta kohti kurotteleva suurkaupunki jättää varjoonsa Lomanien velaksi rakennetun talon, jonka pihalla ei kasva mikään.

Mika Myllyahon ohjaustyö tuo Suurelle näyttämölle yhden suurimmista amerikkalaisen draaman klassikoista. Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema (Death of a Salesman, 1949) on moderni tragedia eletystä elämästä, suurista illuusioista ja niiden konkursseista. Se on myös tarina isistä ja pojista, valheista ja valheiden jäljistä.

Rooleissa on Hannu-Pekka Björkman, Kristiina Halttu, Aku Hirviniemi, Aksa Korttila, Petri Liski, Samuli Niittymäki, Jukka-Pekka Palo, Heikki Pitkänen, Olli Riipinen ja Paula Siimes.
Muusikko on Samuli Laiho.

Teatterimatkalle voi ilmoittautua
Leena Hutrille (044 3110 080) sunnuntaina 15.12 klo 19.00 jälkeen.
Matkan hinta on 54 euroa (lippu + bussi) ja se maksetaan Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10 (viite 8002) viimeistään 31.12.2019.
Matkalle lähdetään Marolankadun turistipysäkiltä lauantaina 18.1.2020 kello 11. ja paluu heti esityksen päätyttyä.

Teatterimatka Helsingin kaupunginteatteriin la 14.3.2020 klo 13.00 HUMISEVA HARJU -näytökseen

Matkalle lähdetään klo 11.00 Marolankadun turistipysäkiltä ja paluu on heti esityksen päätyttyä.
Humiseva harju kertoo villin Cathyn, ja perheeseen lapsena tuodun orpopoika Heathcliffin myrskyisästä suhteesta. Se on lapsuudesta aikuisuuteen kulkeva rakkaustarina ylpeydestä, luokkaeroista ja koston tuhoavasta voimasta. Se on kolmiodraama ja sisarustarina.
Humiseva harju (1847) on Emily Brontën alkuvoimainen mestariteos, joka jäi hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi romaanikseen. Ilmestyessään se sai ristiriitaisen vastaanoton ja epäiltiin, olisiko nainen koskaan voinut kirjoittaa niin hurjia henkilöitä, raastavaa tarinaa ja todentuntuista maailmaa. Nykyään Humisevaa harjua pidetään yhtenä länsimaisen kirjallisuuden merkittävimmistä teoksista, ja siitä on tehty lukuisia elokuvia ja näyttämösovituksia.

Helsingin Kaupunginteatterin esityksen on ohjannut Lauri Maijala.
Rooleissa Oona Airola (Cathy), Markus Järvenpää (Heatcliff), Markku Haussila (Hindley), Vuokko Hovatta, Rauno Ahonen, Martti Manninen, Sonja Pajunoja, Matti Olavi Ranin, Leena Rapola ja Matti Rasila.

Teatterimatkalle voi ilmoittautua
Leena Kempakselle (0400 493 678) sunnuntaina 9.2.2020 klo 18 jälkeen. Matkan hinta on 58 €, hinta sisältää teatterilipun ja matkan.
Matka maksetaan Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10 (viite 5050) viimeistään 2.3.2020.

Uuden vuoden terveisin

Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri, puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

Humiseva harju_HKT
Humiseva harju / Helsingin kaupunginteatteri

 

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Leenan tavoitat p.0400 493678  tai leena.kempas (at) kempasoy.fi