Jäsenkirje 22.2.2019

Hei teatterikerhon jäsen


YHTÄ MATKAA, Teatterimatka Helsinkiin, Kansallisteatteriin lauantaina 13.4.2019 kello 13.00

Yhtä matkaa


Kevään kantaesitys Kansallisteatterin suurella näyttämöllä on tapaus! Tämä tapaus tuo lavalle rakastetun Seela Sellan. Yhtä matkaa on Leena Tammisen käsikirjoittama ja Kari Paukkusen ohjaama näytelmä, jossa vanha nainen (Seela Sella) ja keski-ikäinen mies (Puntti Valtonen) kohtaavat junassa. Toinen on matkalla häihin, toinen hautajaisiin.
Toinen haluaa keskustella, toinen on torjuva. Pitkän matkan mittaan ennakkoluulot haihtuvat ja vastarinta murenee. Kahden ihmisen elämäntragediat purkautuvat tarinoiksi, joiden kautta toisilleen vieraat matkakumppanit löytävät tien ennakkoluulojensa ryteikön läpi.
Keski-ikäinen voi vielä ummistaa silmänsä ihmiselämän rajallisuudelta, mutta vanha jo tietää kuolevansa. Kauemmin elänyt ihminen näkee maailman toisin kuin myöhemmin syntynyt. Kaikki ei ole nyt paremmin kuin ennen ‒ eikä kaikki ollut ennen paremmin kuin nyt. Kun joukkoja kootaan aatteiden taakse, rajat ovat ehdottomat, mutta kun kaksi ihmistä kohtaa kasvotusten, asiat näyttäytyvät mutkikkaampina ja mielenkiintoisempina. Se ihminen, jota emme halua tuntea, voisikin olla paras ystävämme.
Poikkeuksellista reittiä kulkevaa matkaa ja sen yllättäviä käänteitä ohjailee ja kommentoi kaikkitietävä, mystinen konduktööri (Safka Pekkonen). Tapahtumia myötäilevä laulu taivaltaa läpi esityksen pohtien matkustamista ja elämää.

Ilmoittautumiset Helsingin matkalle Leena Hutrille 044 3110 080 sunnuntaina 10.3. kello 18 jälkeen.
Reissuun lähdetään Marolankadun turistipysäkiltä klo 11.00. Matkan hinta on 45 € (lippu ja bussi).
Maksu Lahden Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10 (viite 8002) viimeistään 24.3.2019.

Sääntömääräinen kevätkokous torstaina 25.4.2019 klo 16.30
Lahden Teatterikerho ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään kaupunginteatterilla. Kokousaiheina käsitellään toimintakertomus ja tilinpäätös viime vuodelta.

Kahvit tarjoillaan ennen kokousta klo 16.00 alkaen.

Tervetuloa paikalle.

Esityslista ohessa.

Iivari-juhla 30. huhtikuuta 2019

Teatterikerhon arvokkainta tilaisuutta Iivari-juhlaa vietetään teatterilla tiistaina 30.4.2019.
Aloitamme klo 18.00 Iivari-juhlan juhlaosuuden Juhani-näyttämöllä. Ohjelmaosuudessa julkistetaan Iivari-patsaan saajaa ja apurahojen- ja stipendin saajat. Ohjelman jälkeen ruokailemme buffet-noutopöydistä. Tämän jälkeen alkavat tanssit.
Baari on avoinna koko illan.

Juhlalipun hinta: 30 €/henkilö sisältäen ruokailun noutopöydästä, ruokajuoman, illan ohjelman ja tanssit. Lippu maksetaan käteisellä teatterin ala-aulassa lippuja myyville teatterikerhon henkilökunnalle. Muista ilmoittautua!
Ilmoittautumiset 18.4.2019 mennessä
puhelin 782 6474 klo 10.00 – 15.00 tai
sähköpostilla osoitteeseen teatteri.kerho (at) phnet.fi.
Tervetuloa juhlimaan kanssamme vappuaattona!

Jäsenkortti 2019

Ohessa nimelläsi varustettu jäsenkortti vuodelle 2019.
Ostaessasi lippuja teatterikerholaisille tarkoitettuun esitykseen, niin muista näyttää jäsenkorttisi teatterin lippukassalla, näin saat sovitun alennetun hinnan.

Kesän teatteriretkien ennakkoinfoa

Teatteriretki Orimattilaan, jossa Tapani Kalliomäen ohjaamana Minna Canthin TYÖMIEHEN VAIMO esityksen ensi-ilta la 29.6. klo 15.

Teatteriretki Valkeakoskelle, jossa Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama esitys DANNY su 4.8. klo 14.
Teatteriretkistä ja retkille ilmoittautumisista kerrotaan toukokuun kerhokirjeessä.

Keväisin terveisin
Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

---------------

Jäsenkirje 2.1.2019

Hei teatterikerholainen

Lahden Teatterikerhon ry:n hallituksen jäsenet kaudella 2019

Marketta Iso-Kuortti puheenjohtaja, Leena Hutri varapuheenjohtaja ja kerhoemäntä, Päivi Haverinen sihteeri,
Kaija-Leena Tervala rahastonhoitaja, Leena Kempas jäsensihteeri, Eila Riutta kerhoemäntä, Kaija Rajala hallituksen jäsen, Mia-Maija Hovilainen hallituksen jäsen, Jaana Nylander hallituksen jäsen, Tuula Rive (uusi) hallituksen jäsen sekä
Sari Laaksonen varajäsen.

Yhteystietomme löytyvät lahdenkaupunginteatterin nettisivuilta tästä linkistä.

Jäsenmaksu 2019

Säätömääräinen syyskokousyleisön päätöksen mukaisesti teatterikerholaisten jäsenmaksun pidetään ennallaan 27 €/henkilö/kalenterivuosi.

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista. Leenan tavoitat p. 0400 493678 tai leena.kempas (at) kempasoy.fi

Uusi jäsenkortti postitetaan maaliskuun jäsenpostituksen yhteydessä. Vuoden 2018 jäsenkortti on voimassa, kunnes olet saanut uuden jäsenkortin.

Ikitie lauantaina 23.2.2019 klo 13.00
Teatterikerholaisten lipun hinta on 15 euroa. Ikitien liput pitää lunastaa 25.1.2019 mennessä. Ei varauksia vaan osto suoraan teatterin lippukassalta.

Antti Tuurin menestyskirja Ikitie perustuu tositapahtumiin ja on osa Jussi Ketolan elämästä kertovaa kolmiosaista romaanisarjaa. Ikitie sijoittuu 1930-luvulle, jolloin aatteelliset myllerrykset repivät Eurooppaa moneen suuntaan.

ROOLEISSA Tomi Enbuska, Jori Halttunen, Saana Hyvärinen, Mikko Jurkka, Mari Naumala, Marko Nurmi, Mikko Pörhölä, Aki Raiskio, Jari-Pekka Rautiainen, Aarre Reijula, Henri Tuominen, Raisa Vattulainen ja Lumikki Väinämö

Ikitie
Kuva: Johannes Wilenius

Kylän miehet vievät pasifisti Jussi Ketolan yöllä kotoaan. Muiluttajien kyyti vie pitkin ikitietä kohti varmaa kuolemaa. Jussi pääsee kuitenkin pakenemaan kaappaajiltaan rajan taakse Neuvosto-Karjalaan, mutta vapauttaan hän ei enää takaisin saa. Jussi lähetetään uuden henkilöllisyyden turvin Hopea-nimiseen kolhoosiin, utopiayhteisöön, jossa hänen edellytetään hankkivan tietoja mahdollisista kansanvihollisista.

Yhteisön tavoitteena on rakentaa parempaa tulevaisuutta amerikansuomalaiselle siirtokunnalle.
Hopean väki ponnistelee kohti yhteistä hyvää ja parempaa maailmaa. Vuodet vierivät ja vallanpitäjien intressit vaihtuvat: Stalinin vainot nostavat päätään. Ääriolosuhteissa Jussin mielensitkeys ja humaani idealismi joutuvat koetukselle.

Teatterimatka Helsingin kaupunginteatterin musikaaliin
KINKY BOOTS la 23.3.2019 klo 13.00

kuva: Mirka Kleemola

Sensaatiomainen, parhaana musikaalina Tony-, Grammy- ja Olivier-palkittu, vuosikymmenen suurin, seksikkäin ja sydämellisin show saapui vihdoin Helsinkiin. Pop-ikoni Cyndi Lauperin säveltämä musikaali Kinky Boots juhlistaa erilaisuutta, ystävyyttä ja ennakkoluulojen voittamista.

Kinky Boots vie sinut vuoristoradan vauhdilla tehdashallien hämärästä muotimaailman huipulle. Isänsä konkurssin partaalla olevan kenkätehtaan perinyt Charlie on epätoivoinen kaatuvan yrityksensä kanssa. Apuun saapuu kuin luonnonvoima, glitterin ja höyhenien keskeltä, hurmaava viihdetaiteilija Lola seurueineen villin ideansa kanssa. Tämä pari, jolla ei pitäisi olla mitään yhteistä, yltää lopulta uskomattomiin saavutuksiin, joista muut vain uneksivat.

Kinky Boots on Kaupunginteatterin uusi musikaali, jossa on potkua suurella sydämellä! Avaa sydämesi, laita korkokengät jalkaan ja tule kokemaan fantastinen show joka on rakkauden asialla! Esityskieli suomi.

Esityksen ohjaus Samuli Harjanne, kapellimestari Eeva Kontu ja rooleissa suuri joukko teatterin nimekkäitä näyttelijöitä.

Teatterimatkalle ilmoittautumiset kerhoemäntä Eila Riutta 040 706 2285 su-ma 10.-11.2. klo 18 jälkeen.
Teatterimatkalle lähdetään klo 11.00 Marolankadulta. Esitys alkaa klo 13 ja kestää noin 2h 35min, jonka jälkeen lähdemme kotimatkalle.
Teatterimatkan hintaan 93 € sisältyvät teatterilippu (78 €) ja bussimatka.
Maksut Lahden Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10 (viite 5050) 20.02. mennessä.

Lahden kaupunginteatteri nosti katsojalukujaan

Musikaali The Sound of Music kiinnosti 17 700 katsojaa. Vuonna 2018 Lahden kaupunginteatterissa kävi runsas 83 500 katsojaa. Suuren näyttämön Juhanin esityksistä eniten katsojia keräsi odotetusti musikaali The Sound of Music, jolla on ollut syksyllä 34 esitystä ja 17 698 katsojaa. Juhani-näyttämön toinen syksyn ensi-ilta Puhallus keräsi 8 016 katsojaa 21 esityksellään.

Onnellista alkanutta vuotta 2019!

Teatteriterveisin
Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Leenan tavoitat p.0400 493678  tai leena.kempas (at) kempasoy.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sääntömääräinen kevätkokous 2019

Aika Torstai 25.4.2019 klo 16.30

Paikka Lahden kaupunginteatteri, Kirkkokatu 14, Lahti

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa sekä 2 – 4 ääntenlaskijaa

3. Todetaan läsnä olevat jäsenet

4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

6. Esitetään toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2018

7. Esitetään tilintarkastajien lausunto vuodelta 2018

8. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

9. Käsitellään muut esille tulevat asiat

10. Kokouksen päättäminen