JÄSENTIEDOTE 10.8.2017

Hei teatterikerholainen

Iivari-palkinto
Iivari-palkinto annettiin 20.5.2017 juhlassa näyttelijälle, jonka hyvistä roolisuorituksista olemme täällä Lahdessa saaneet nauttia jo monien esityskausien aikana.
Kuluneella kaudella hänellä oli roolit esityksissä Evakkotytön tarina, Alfanaaras, Iso Paha Susi ja Vertigo.
Iivari-patsaan nro 98 sai näyttelijä Teemu Palosaari.

Uutta - Tekijät tutuksi -ilta kerholaisille
Tänä syksynä kerholaisilla on mahdollisuus tutustua teatterimme tekijöihin ja kuulla heidän työstään alkavan kauden ensi-illoissa. Teatterikerho järjestää jäsenilleen Tekijät tutuksi -illan keskiviikkona 23.8.2017 kello 17.30 teatterin alalämpiössä.

Kaksi Lahden kaupunginteatterin palkittua huippuammattilaista skenografi Minna Välimäki ja valaistusmestari Kari Laukkanen ovat lupautuneet vieraiksemme kertomaan omasta työstään. Erityisen kiinnostavia varmasti ovat syksyllä 2017 ensi-illoissa olevat Pohjantähti-näytelmät.

Ilta alkaa pienellä tarjoilulla; feta-salaatilla ja lasillisella viiniä. Toki baari on auki useammallekin lasilliselle.
Illan hinta on 10 euroa (maksetaan teatterilla), ja etukäteisilmoittautumiset voi soittaa tai tekstata
Leenalle, 044 3110080 perjantaihin 18.8. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Syksyn kaupunginteatterin ennakkonäytökset

Erikoishintaiset teatteriliput ostetaan alla oleviin näytelmiin suoraan teatterin lippumyymälästä ilman

ennakkovarausta.
Lippumyymälä on avoinna ti – la klo 11 – 17. Näytöksiä ei ole varattu pelkästään kerholaisille,

vaan lippuja myydään kysynnän mukaan. Varmista paikkasi ostamalla liput heti.

Love Me Tender - romanttinen musikaali täynnä rakastettuja Elviksen hittejä.

Teatterikerholaisten näytöspäivä on la 9.9.2017 klo 13.00.
Lipunhinta 25,00 €. Lipun lunastus viimeistään 25.8. lippukassalta. Broadway- musikaali Love Me Tender on fantastinen sekoitus hyväntuulisuutta, nuorta rakkautta ja kypsää lempeä, nostalgiaa ja huippuhyvää musiikkia.

Tatun ja Patun Suomi - innokkaat uteliaat oppaamme, johdattelevat katsojat suurella sydämellä suomalaisuuden ytimeen
Teatterikerholaisten näytöspäivä on la 30.9.2017 klo 13.00. Lipunhinta 9,00 €. Lipun lunastus viimeistään 2.9. lippukassalta. Tervetuloa mukaan vauhdikkaalle matkalle läpi Suomen ja sen historian.

Täällä Pohjantähden alla
Teatteri juhlistaa Suomi 100 – juhlavuotta kaksiosaisella kansallisella suurteoksella. Väinö Linnan trilogian uudesta sovituksesta suurelle näyttämölle vastaa näytelmäkirjailija Ari-Pekka Lahti.
Akseli Koskelan roolissa nähdään Tapani Kalliomäki ja hänen vaimoaan Elinaa näyttelee Liisa Loponen.
OHJAUS Juha Malmivaara / KOREOGRAFIA Panu Varstala, LAVASTUS Minna Välimäki. ROOLEISSA Lahden kaupunginteatterin koko näyttelijäkunta
Tulossa kaksi erillistä näytelmää, jotka on tehty koko trilogian pohjalta. Näytelmät ovat itsenäisiä teoksia, jotka voi katsoa yhdessä tai erikseen.

Osa 1 Kuu on torpparin aurinko
Teatterikerholaisten näytöspäivä on la 14.10. klo 19. Lipunhinta 16,00 €. Lipun lunastus (ei varauksia) viimeistään 22.9. lippukassalta.

Täällä Pohjantähden alla -teoksen ensimmäisessä osassa keskitytään seuraamaan Suomen valtion itsenäistymisvaiheita 1880-luvulta vuoteen 1918. Näitä vaiheita kuvataan Jussi ja Alma Koskelan perheen sekä Pentinkulman kylän silmin. Ensimmäinen osa on kertomus kahtiajaosta, uhrauksista ja koettelemuksista, jotka kohtasivat Suomen kansan syviä rivejä ennen maamme itsenäistymistä. Suomi julistautuu itsenäiseksi, Akseli ja Elina perustavat myös oman perheensä, mutta juopa torppareiden ja isäntien välillä syvenee.

Osa 2 Mäensyrjäkansan kärsimystie
Teatterikerholaisten näytöspäivä on ti 5.12. klo 19.00. Lipunhinta 16,00 €. Lipun lunastus (ei varauksia) viimeistään 14.11. lippukassalta.

Täällä Pohjantähden alla -teoksen toisessa osassa seurataan itsenäisen Suomen alkutaivalta vuosien 1918 - 1951 välillä. Akseli Koskela selviää Hennalan vankileirin koettelemuksista ja palaa lopulta kotiin Koskelaan.
Yhdessä Elinan kanssa hän pyrkii rakentamaan lapsillensa parempaa tulevaisuutta.

Merkkipäivä
Teatterikerholaisten näytöspäivä on to 9.11.2017 klo 19.00. Lipunhinta 14,50 €. Lipun lunastus (ei varauksia) viimeistään 19.10. lippukassalta.
Äidin hautajaisten jälkeen Topi avaa valokuva-albumin. Siinä he ovat, koko perhe ja muutama sukulainenkin, äidin suoriin riveihin liimaamina. Näytelmä perustuu Taisto Reimaluodon haastatteluihin ja niistä innoituksensa saaneisiin tarinoihin. ROOLEISSA Aleksi Lavaste, Petriikka Pohjanheimo ja Taisto Reimaluoto.

Väliaikatarjoilut
Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon jo lippuja ostaessasi teatterilta.
Voit myös tehdä tilauksen puhelimitse arkisin klo 9 – 15 numerosta 03 - 782 6474.
Voit maksaa väliaikatarjoilusi netissä!
www.lahdenteatterikerho.fi

Teatterimatkat

Kouvolaan Satumaa-musikaali la 23.9.2017 kello 18.00
Kouvolan teatterisyksyn avaa Heikkien, Paavilainen ja Salo, käsikirjoittama tango-musikaali Satumaa.
Tangossa soi rakkaus, suru, onni ja kaipaus. Tähän sävyyn sukelletaan rakastettujen kappaleiden sekä säveltäjä Unto Monosen elämäntarinan myötä.
Musikaali vie Monosen perheen vaiheisiin ja sodan jälkeisiin vuosiin. Isättömäksi jääneen evakkoperheen pojan elämässä tärkeään osaan nousee Helena-äiti – sekä valloittava Hili, joka tuo sen suurimman rakkaudenhuuman. Teos ei ole niinkään taiteilijapotretti, vaan suomalaisen perhehistorian kuvaus.
"Lennä laulu sinne, missä siintää satumaa, sinne, missä oma armain mua odottaa. Lennä laulu sinne lailla linnun liitävän, kerro että aatoksissain on vain yksin hän." Unto Mononen (1930 - 1968)
Nimikappaleen lisäksi musikaalissa kuullaan mm. tangot Tähdet meren yllä, Syvä kuin meri ja Kohtalon tango. Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemen avausohjauksen päärooleissa nähdään vahvat musiikkiteatteriosaajat Jussi Puhakka ja Satu Taalikainen. Liveorkesteria johtaa kapellimestari Iikka Kahri. Muissa rooleissa Petteri Hautala, Johanna Heimonen, Panu Poutanen, Raimo Räty, Emma-Sofia Hautala, Hannele Laaksonen, Jaana Raski ja Rebecca Viitala.
Teatterimatkalle voi ilmoittautua Leena Hutrille (044 3110 080) sunnuntaina 27.8. klo 19.00 - 21.00. Matkan hinta on 46 € (sis. bussi ja teatterilippu). Maksu Lahden Teatterikerhon tilille 15.9. mennessä FI15 4212 0010 0929 10, viite 8002. Matkalle lähdetään Marolankadun turistipysäkiltä kello 16.30.

Tampereelle Viulunsoittaja katolla la 28.10. klo 13.00 Työväen Teatterissa
Rakkaus voi muuttaa maailmaa. Sitä mieltä ovat ainakin maitokauppias Tevjen tyttäret. He aloittavat kapinan vanhoja arvoja vastaan ja päättävät itse valita oman puolisonsa. Isä Tevje on perinteen mies, jonka mielestä isä on perheen pää ja avioliitto on koko suvun ja Anatevkan kylän asia. Miten tyttäret saavat isän toisiin ajatuksiin? Voittaako rakkaus? Taipuuko kyläyhteisö? Se suojelee ja vahtii, riitelee ja sopii, itkee ja nauraa. Se jaksaa uskoa yhteiseen tulevaisuuteen, vaikka maailma ympärillä muuttuu nopeammin kuin anatevkalaiset osasivat odottaa. Kukaan ei nousevasta uhasta huolimatta ole valmis jättämään rakasta kotiaan.

"Koska musikaalin sanoma maailman muuttumisesta osuu tähän päivään, haluamme tehdä siitä oman aikamme näköisen. Puvustus tulee olemaan näyttävä, eri aikakausien ja kulttuurien sulatusuuni. Tuttujen ja upeiden sävellysten rinnalle haemme sovituksilla esiin sielukkaan maailmanmusiikin. Koreografia korostaa rytmiä ja liikkeen monipuolisuutta. Lavastus tulee olemaan hätkähdyttävän komea." kertoo ohjaaja Miika Muranen. "Viulunsoittaja katolla suurmusikaali on rakkautta, huumoria ja koskettavaa lämpöä." Tätä perhetarinaa Ukrainalaisten juutalaisten keskuudesta on esitetty vuodesta 1964 lähtien ja Suomessa jo vuodesta 1965.

Käsikirjoitus Joseph Stein, musiikki Jerry Bock, suomennos Esko Elstelä, ohjaus Miika Muranen, kapellimestari Joonas Mikkilä, joukko tanssijoita ja 8-henkinen orkesteri. Rooleissa mm. Ola Tuominen, Petra Karjalainen, Petra Ahola, Maria Lund, Milla Virtanen, Iidalilja Raipia, Helmi Hollström, Pentti Helin, Jari Leppänen, Jyrki Mänttäri

Teatterimatkalle voi ilmoittautua Eila Riutalle (040 7062285) sunnuntaina 10.9. klo 19.00 -21.00. Matkan hinta on (sis. bussi ja teatterilippu) 68 €. Maksu Lahden Teatterikerhon tilille syyskuun aikana FI15 4212 0010 0929 10 (viite 5050).

Matkalle lähdetään Marolankadun turistipysäkiltä 10.30.

Tuleva teatterimatka
Marraskuun teatterimatka on la 25.11. klo 13 näytökseen PRESIDENTTI JA TYTTÖ TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset löytyvät seuraavassa kerhokirjeessä lokakuussa.

Teatteriterveisin

Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri, puh. 040 707 3610

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Eila Tick
ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Eilan tavoitat p.040 734 2530 tai