Jäsenkirje 1.8.2019

Hei teatterikerholainen

Mielenkiintoinen teatterisyksy uusinen upeineen esityksineen on alkamassa. Lahden Teatterikerho järjestää jäsenistölleen seuraavat esitykset.

Teatterimatkat

Teatterimatka Helsinkiin KOM-teatteriin la 14.9.2019 klo 15.00 Valehtelijan peruukki
Kymmenen vuotta sitten KOM-teatterissa sai ensi-iltansa Odotus-esitys, joka oli elämäkerrallinen teos Pirkko Saisiosta ja Marja Packalénista. Odotuksen tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta.
Valehtelijan peruukissa Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia.

Valehtelijan peruukki

kuva: KOM-teatteri

Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat Valehtelijan peruukissa kymmenen vuotta lähempänä kuolemaa kuin he olivat Odotuksessa. Mitä ikääntyminen ja se, että rajan takana alkaa kohta olla enemmän tuttuja kuin rajan tällä puolella, ovat henkilöillemme tehneet?
Teksti: Heini Junkkaala, Marja Packalén ja Pirkko Saisio,
ohjaus: Heini Junkkaala. Esityksen ensi-ilta on 12.9.2019

Teatterimatkalle voi ilmoittautua Leena Hutrille (044 3110 080) maanantaina 12.8.2019 klo 19. jälkeen. Matkan hinta on 40 € (lippu + bussi) ja se maksetaan Teatterikerhon tilille
FI15 4212 0010 0929 10 (viite 8002) viimeistään 1.9.2019.
Matkalle lähdetään Marolankadun turistipysäkiltä lauantaina 14.9. kello 13.00. ja paluu heti esityksen päätyttyä.

Teatterimatka Helsingin Kaupunginteatteriin 12.10.2019 kello 13.00 Pieni Merenneito
Syksyllä 2019 Kaupunginteatterin suuri näyttämö muuttuu vedenalaiseksi taikamaailmaksi, kun lumoava Disney-suurmusikaali Pieni merenneito saapuu Helsinkiin. Nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa. Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja ui nyt vihdoin katsojien sydämiin myös Helsingissä. Ohjaajana mies Kinky Boots -menestysmusikaalin takaa – Samuel Harjanne.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.
Rooleissa mm Sonja Pajunoja, Tuukka Leppänen, Paavo Kääriäinen, Martti Manninen, Sanna Saarijärvi, Annamaria Karhulahti

Teatterimatkalle voi ilmoittautua Leena Hutrille (044 3110 080) sunnuntaina 1.9.2019 klo 19. jälkeen. Matkan hinta on aikuisten musikaalilipulla 98 € (lippu + bussi). Tervetuloa mukaan myös nuorempi väki, lapset ja lapsenlapset!
Lapsille (0-17v) teatterimatkan hinta on 54 €. Matka maksetaan Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10 (viite 8002) viimeistään 1.10.2019.
Lähtö on Marolankadun turistipysäkiltä lauantaina 12.10. kello 11.00. ja paluu heti esityksen päätyttyä.

Lahden kaupunginteatterin näytökset teatterikerholaisille
Teatterin lippumyymälä aukeaa tiistaina 6.8.2019. Lippumyymälä on avoinna arkisin ti-pe klo 11 -17 ja la klo 11 – 19 esityspäivinä ja muulloin kaksi (2) tuntia ennen esitystä.

Ota jäsenkorttisi mukaan ja esitä se lippuja ostaessasi.

Kuva: Johannes Wilenius

Nunnia ja Konnia, Juhani-näyttämö
Teatterikerholaisten esitysilta on perjantaina 6.9. klo 19.00
Lipun hinta on 22,50 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä viimeistään 16.8. mennessä. Lippuja ei voi varata.

Musikaalikomedia Nunnia ja konnia on kuin mannaa taivaalta. Näyttämö täyttyy valtavalla rakkaudella, kun Deloris ja nunnat antavat palaa. Hersyvän hauskassa musikaalissa yhtyvät railakas huumori ja mukaansatempaava musiikki.
Naispääroolissa Deloriksena vierailee Ushma Karnani.

Ohjaus: Ilkka Laasonen, lavastus: Minna Välimäki, valosuunnittelu: Kari Laukkanen, äänisuunnittelu: Jukka Vierimaa.
ROOLEISSA Tomi Enbuska, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Ushma Karnani (vier.), Anni Kajos (vier.), Eleonoora Martikainen (vier.), Marko Nurmi, Teemu Palosaari, Aki Raiskio, Aarre Reijula, Satu Säävälä (vier.), Liisa Vuori, Timo Välisaari sekä Aleksis Kyrö, ja Kim Ruuska

Aarresaari, Eero-näyttämö

Kuva: Tiina Hauta-aho
Teatterikerholaisten esitysilta on lauantaina 21.9. klo 13.00. Lipun hinta on 9,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä viimeistään 23.8. mennessä. Lippuja ei voi varata. Ota jäsenkorttisi mukaan ja esitä se lippuja ostaessasi.

Teatteri suosittelee esitystä 6-vuotiaista ylöspäin esityksen jännittävistä tapahtumista johtuen!

Näytelmä perustuu Mauri Kunnaksen tulkintaan Robert Louis Stevensonin saman nimisestä klassikkoromaanista. Hiiohoi arkajalat ja maakravut! Nyt on luvassa myrskyä ja merirosvousta, seikkailuja ja aarrejahtia!
Nuori Jim joutuu hurjaan seikkailuun löydettyään yllättäen äitinsä kanssa merirosvokapteeni Flintin aarrekartan ja pian hän onkin jo kajuuttapentuna kuunari Hispaniolalla, suuntana Luurankosaari ja kauhean kapteeni Flintin aarre!

ROOLEISSA Jori Halttunen, Saana Hyvärinen, Mari Naumala, Anna Pitkämäki, Mikko Pörhölä, Jari-Pekka Rautiainen, Henri Tuominen ja Raisa Vattulainen.

Isä, Eero-näyttämö
Teatterikerholaisten esitysilta on lauantaina 19.10. klo 19.00. Lipun hinta on 15,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä viimeistään 20.9. mennessä. Lippuja ei voi varata.


Kuva: Johannes Wilenius

André on charmantisti harmaantunut herrasmies, jonka elämä on mallillaan. Hänen jokainen päivänsä on täynnä uusia ihmisiä ja tilanteita. Mutta tyttären Annen kanssa asiat ovat paljon hankalampia. Tytär kun muistaa asiat välillä toisin kuin hän ja antaa ymmärtää, ettei hän pärjää yksin kotonaan. Palkittu menestysnäytelmä kertoo oivaltavasti vähitellen dementoituvasta Andrésta ja tämän tyttärestä Annesta. Huolestunut tytär yrittää parhaansa mukaan auttaa isäänsä koomisiksikin muuttuvissa tilanteissa. Näytelmässä elämää katsellaan muistisairaan isän silmin. André säilyy kuitenkin loppuun asti oman elämänsä päähenkilönä. ROOLEISSA Saana Hyvärinen, Tapani Kalliomäki, Aki Raiskio, Jari-Pekka Rautiainen, Raisa Vattulainen ja Ritva Sorvali

Neljäntienristeys, Juhani-näyttämö
Teatterikerholaisten esitysilta on perjantaina 25.10. klo 19.00. Lipun hinta on 16,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä viimeistään 27.9. mennessä. Lippuja ei voi varata.

Neljäntienristeys on kertomus vahvuudesta, heikkoudesta, poikkeavuudesta ja häpeästä.
Se on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa. Menneiden sukupolvien taakat siirtyvät seuraaville, jotka joutuvat vuorollaan tekemään tiliään historian kanssa. Tommi Kinnusen esikoisromaani Neljäntienristeys ilmestyi vuonna 2014 ja nousi hetkessä bestselleriksi myyden yli 57 000 kappaletta.

Kuva: Antti Sepponen

ROOLEISSA Tomi Enbuska, Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Anni Kajos (vier.) Eeva-Kirsti Komulainen, Mari Naumala, Marko Nurmi, Anna Pitkämäki, Henri Tuominen, Liisa Vuori ja Timo Välisaari sekä Heikki Hagman ja Vesa Teräs Lapsiavustajat Kaapo Aro, Unna Autio, Taika Elpiö, Kaarina Ikonen, Viljami Loponen ja Vuokko Niemi.

Väliaikatarjoiluiden varaaminen ja maksaminen netin kautta www.lahdenteatterikerho.fi
Voit myös tehdä väliaikatarjoilutilauksen puhelimitse numerosta (03) 782 6474 ja parhaiten tavoitat arkisin klo 9 – 15.

Hyvää teatterisyksyä

Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri,
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Leenan tavoitat p.0400 493678  tai leena.kempas (at) kempasoy.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuva: Helsingin kaupunginteatteri