Hei teatterikerholainen

Notre Damen kellonsoittaja


Suurmusikaali ensimmäistä kertaa Suomessa!
Teatterimatka Tampereen Teatteriin 16.11.2019, kello 14.30

Notre Damen kellonsoittaja jatkaa Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarjaa.
Se perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon samannimiseen romaaniin. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen jännittävät ja mukaansatempaavat tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin.

Kellonsoittaja Quasimodo on hyväsydäminen, mutta epämuodostunut hylkiö. Kyttyräselkäisenä hän on elänyt koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Yksi päivä muuttaa Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.

Musikaalin on luonut Oscar-palkittu kaksikko, Alan Menken (mm. Nunnia ja Konnia, Aladdin, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö) ja Stephen Schwartz (mm. Egyptin prinssi, Pocahontas) sekä Peter Parnell. Lumoava musiikki perustuu Disney-elokuvan musiikkiin sekä musikaalia varten sävellettyyn musiikkiin. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo. Musikaalin on ohjannut Georg Malvius, ja rooleissa nähdään mm. Petrus Kähkönen, Josefin Silen, Ilkka Hämäläinen, Lari Halme, Antti Lang, Risto Korhonen, Ville Mäkinen ja Pia Piltz. Esityksessä on 13 hengen orkesteri.

Teatterimatkalle voi ilmoittautua Leena Hutrille (044 3110 080) sunnuntaina 13.10 klo 18. jälkeen.
Matkan hinta on 83 euroa (lippu + bussi) ja se maksetaan Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10
(viite 8002) viimeistään 1.11.2019.

Matkalle lähdetään Marolankadun turistipysäkiltä lauantaina 16.11.2019 kello 12.00. ja paluu heti esityksen päätyttyä. Kesto 2 t 30 min, sisältää väliajan.

Syksyisin terveisin

Lahden Teatterikerho ry

Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

Jäsenkirje 1.8.2019

Hei teatterikerholainen

Mielenkiintoinen teatterisyksy uusinen upeineen esityksineen on alkamassa. Lahden Teatterikerho järjestää jäsenistölleen seuraavat esitykset.

Teatterimatkat

Isä, Eero-näyttämö
Teatterikerholaisten esitysilta on lauantaina 19.10. klo 19.00. Lipun hinta on 15,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä viimeistään 20.9. mennessä. Lippuja ei voi varata.


Kuva: Johannes Wilenius

André on charmantisti harmaantunut herrasmies, jonka elämä on mallillaan. Hänen jokainen päivänsä on täynnä uusia ihmisiä ja tilanteita. Mutta tyttären Annen kanssa asiat ovat paljon hankalampia. Tytär kun muistaa asiat välillä toisin kuin hän ja antaa ymmärtää, ettei hän pärjää yksin kotonaan. Palkittu menestysnäytelmä kertoo oivaltavasti vähitellen dementoituvasta Andrésta ja tämän tyttärestä Annesta. Huolestunut tytär yrittää parhaansa mukaan auttaa isäänsä koomisiksikin muuttuvissa tilanteissa. Näytelmässä elämää katsellaan muistisairaan isän silmin. André säilyy kuitenkin loppuun asti oman elämänsä päähenkilönä. ROOLEISSA Saana Hyvärinen, Tapani Kalliomäki, Aki Raiskio, Jari-Pekka Rautiainen, Raisa Vattulainen ja Ritva Sorvali

Neljäntienristeys, Juhani-näyttämö
Teatterikerholaisten esitysilta on perjantaina 25.10. klo 19.00. Lipun hinta on 16,00 €/kpl ja liput ostetaan suoraan teatterin lippumyymälästä viimeistään 27.9. mennessä. Lippuja ei voi varata.

Neljäntienristeys on kertomus vahvuudesta, heikkoudesta, poikkeavuudesta ja häpeästä.
Se on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa. Menneiden sukupolvien taakat siirtyvät seuraaville, jotka joutuvat vuorollaan tekemään tiliään historian kanssa. Tommi Kinnusen esikoisromaani Neljäntienristeys ilmestyi vuonna 2014 ja nousi hetkessä bestselleriksi myyden yli 57 000 kappaletta.

Kuva: Antti Sepponen

ROOLEISSA Tomi Enbuska, Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Anni Kajos (vier.) Eeva-Kirsti Komulainen, Mari Naumala, Marko Nurmi, Anna Pitkämäki, Henri Tuominen, Liisa Vuori ja Timo Välisaari sekä Heikki Hagman ja Vesa Teräs Lapsiavustajat Kaapo Aro, Unna Autio, Taika Elpiö, Kaarina Ikonen, Viljami Loponen ja Vuokko Niemi.

Väliaikatarjoiluiden varaaminen ja maksaminen netin kautta www.lahdenteatterikerho.fi
Voit myös tehdä väliaikatarjoilutilauksen puhelimitse numerosta (03) 782 6474 ja parhaiten tavoitat arkisin klo 9 – 15.

Hyvää teatterisyksyä

Lahden Teatterikerho ry
Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri,
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

Lahden Teatterikerho ry:n sääntömääräinen syyskokous
pidetään teatterin Eero-näyttämöllä tiistaina 12.11. klo 17.00.

Kahvitarjoilu alkaa klo 16.30. Tervetuloa paikalle.

Esityslista

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Leenan tavoitat p.0400 493678  tai leena.kempas (at) kempasoy.fi