Hei teatterikerholainen

Teatterimatka Helsinkiin, Kansallisteatteriin lauantaina 17.11.2018, klo 13.00

Ensin tuli HOMO! vuonna 2011.
Sitten tuli SLAVA! Kunnia. vuonna 2015.
Ja nyt: Musta Saara – vauhdikas, hauska ja älykäs sirkus maailmasta, jossa elämme!

Kansallisteatterin lavalla nähdään naisenergiaa taituruutta! Tarinankuljettajina nähdään kolme kotimaista tähtinäyttelijää: Sinikka Sokka, Ulla Tapaninen ja Tiina Weckström.

Pirkko Saision kirjoittama, Jussi Tuurnan säveltämä ja Laura Jäntin ohjaama musiikkinäytelmä tuo näyttävän näyttelijäensemblen Suurelle näyttämölle; Kristiina Halttu, Linda Hämäläinen, Katariina Kaitue, Panu Kangas (Lahdessa mm Housut pois -musikaalissa), Jani Karvinen, Mikko Kauppila, Petri Knuuttila, Janne Marja-aho, Juha Muje, Ville Mäkinen, Harri Nousiainen, Annika Poijärvi, Erkki Saarela, Taru Still ja Timo Tuominen.

Unioni on luvannut rahat uusien, modernien asuntojen rakentamiseksi Transilvaniaan Romanian romaneille. Asuntoalueen alta on purettu suursikala, sitten rahat ovat kadonneet. Romanit jatkavat matkaansa Ranskaan, Camarguen suistoon omaa suojeluspyhimystään tapaamaan, mutta matka takkuilee, kun vastaan tulevat husaarit, jotka puolustavat maataan ottomaaneja ja janitsaareja vastaan.

Samaan aikaan toisaalla Pariisissa Kansallispuolueen johdosta kamppailevat Teräväkynät, isä ja tytär. Tytär voittaa ensimmäisen erän. Presidentinvaalikamppailussa kaikki keinot ovat sallittuja, kuten käynti Valakian entisen ruhtinaan Vlad Seivästäjän eli kreivi Draculan linnassa. Draculalla on peili, josta voi nähdä kuvansa, sisäisen myyttisen maailmansa ja tulevaisuutensa...

Musta Saara, Kansallisteatteri

Musta Saara on musiikkinäytelmä Euroopan uudesta, haastavasta tilanteesta, monenlaisista yrityksistä koota ja hajottaa hauras vanhus. Jokaisella liikkeellä on oma tarustonsa sekä kiihkeä tulkinta siitä.
Mustan Saaran kantaesitys on ollut Suurella näyttämöllä 12.9.2018 ja näytelmän kesto on noin 3 tuntia.

Teatterimatkalle voi ilmoittautua Leena Hutrille (044 3110 080) torstaina 11.10.2018 kello 18 jälkeen.
Matkalle lähdetään Marolankadulta lauantaina klo 11 ja paluu heti esityksen jälkeen.

Matkan hinta on 51 euroa (lippu ja bussi), ja se maksetaan Lahden Teatterikerhon tilille FI15 4212 0010 0929 10, viite 8002 viimeistään 21.10.2018.

Sääntömääräinen syyskokous keskiviikkona 21.11.2018 klo 17.00
Lahden Teatterikerho ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Lahden kaupunginteatterilla Aino-näyttämöllä.

Kahvit tarjoillaan ennen kokousta klo 16.30 alkaen. Tervetuloa paikalle.

Kokouksen esityslista ohessa.esityslista

Tekijät tutuksi -ilta tiistaina 6.11.2018

Teatterikerho järjestää taas jäsenilleen mahdollisuuden tutustua lähemmin teatterimme taitavaan ja monipuoliseen tekijäjoukkoon. Tällä kertaa keskiössä on näyttelijäntyö ja tekstit.

Vieraaksemme on lupautunut ihana Saana Hyvärinen, joka näyttelee Johannan roolin Hiljaista musiikkia -näytelmässä. Tiistai-illan keskustelut ovat varmasti oiva lisä näytelmän katsomiseen, kerholaisten esityshän on saman viikon lauantaina 10.11.2018.

Mitä tekee Lahden Kaupunginteatterissa kotikirjailija? Tämäkin selviää Tekijät tutuksi -illassa, työstään dramaturgian parissa, ja kaikesta muustakin, tulee meille kertomaan mainio Taija Rautio, teatterin kotikirjailija.

Tilaisuus pidetään teatterin alalämpiössä, alkaen klo 17.30. Teatterikerho haluaa tarjota osallistujille kahvit pienen suolaisen kahvileivän kera. Toki myynnissä on muitakin Teatterikerhon tuotteita.
Toivomme kerhoiltaan ilmoittautumiset (Leena H. 044 3110 080) viimeistään perjantaina 2.11. mennessä. Lämpimästi tervetuloa!
Teatterikerholaisten jäsenkirje
Jos posti tai sähköposti ei ole saapunut ajoissa, voit lukea tuoreimman jäsenkirjeen alla olevasta nettiosoitteesta.
https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tarjoilut/jasensivut
Samalla kannattaa tutustua uusiin teatterimenuihin.
Tampereen suurmusikaaliin Notre Damen kellonsoittaja -teatterimatka on varattu syksyyn 2019.

Teatteriterveisin

Lahden Teatterikerho ry

Päivi Haverinen
hallituksen sihteeri
puh. 040 707 3610 arkisin klo 16.00 jälkeen

 

TEATTERIKERHON JÄSEN

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuolisiin tapahtumiin teatterikerhon jäsenenä.

Teatterikerhon jäseneksi haetaan jäsenlomakkeella, mikä löytyy kohdasta "liity jäseneksi" tai saat lomakkeita teatterin lippukassalta.

Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan teatterin lippukassalle tai postilla osoitteeseen: Lahden Teatterikerho ry,
Kirkkokatu 14, 15140 Lahti.

Jäsenmaksu on 27 €/hlö.

HAKU JÄSENEKSI -lomake

Teatterikerhon jäsensihteeri Leena Kempas ottaa vastaan osoitteenmuutokset ja vastaa jäsenmaksuihin liittyvistä asioista.

Leenan tavoitat p.0400 493678  tai leena.kempas (at) kempasoy.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saana Hyvärinen, valokuva Tarmo Valmela