IIVARIPATSAAT

Maiju Saariselle Iivari-patsas 2016

PERINTEINEN TEATTERIKERHON IIVARI-JUHLA 21.5.2016

Lahden Teatterikerho ry vieti perinteistä Iivari-juhlaansa lauantaina 21.5.2016 klo 17.00 teatteritalossa.

Juhani-näyttämöllä pidettävässä juhlan ohjelmaosuudessa huomioidaan teatterikerhon kunniajäsenet Tuija Haara, Päivi Hämäläinen, Kaija Rajala,
Eija Leppänen ja Pirjo Venäläinen kunniamerkein 10 vuotta vapaaehtoistyötä teatterin lämpiöissä tehneenä.

Teatterikerhon hallituksen jäsenistä muodostettu IIvari-toimikunta esitti vuoden palkinnon saajan ja hallitus vahvisti esityksen. Ohessa perustelut.

”Roolityö on tarina naisesta, joka kasvaa hupakkomaisesta likasta viisaaksi aikuiseksi naiseksi. Hän on nainen, joka kokee sovitut naimakaupat, niukan elämän, ympäröivän yhteisön tiukan uskonnollisuuden, pelon, luonnon voiman, ihmiselämän syvät varjot ja lujan rakkauden. Hän on nainen, joka löytää vankan peruskallion, miehensä. Hän on nainen, joka luottaa rakkauteen ja siihen, että elämä kantaa vaikeissakin olosuhteissa.
Tässä roolityössä näyttämöllä loistaa valo, ilo, onni, elämänvoima ja syvä rakkaus.Tämä nainen on meidän Myrskyluodon Maijamme."

Iivari-patsaan nro 97 sai näyttelijä Maiju Saarinen.

Marketta Iso-Kuortti ja Maiju Saarinen


 

 

 

 

                                                                                                          

                   Iivaripatsas

 

Iivari-patsas on teatterikerhon arvokkain taiteellinen tunnustus näyttelijälle, ohjaajalle sekä skenografikolle. Sama henkilö voi saada enintään kolme Iivaria. Tämän pronssisen pienoisveistoksen on suunnitellut kuvanveistäjä Heikki Varjo. Iivari-patsaita on jaettu vuodesta 1950 lähtien.

 

 

Iivari-veistoksen saajat:

1950-luvulla

1960-luvulla

1970-luvulla

1980-luvulla

1990-luvulla

2000-luvulla

2010-luvulla