IIVARIPATSAAT

Perintestä IIvari-juhlaa vietettiin jo vappuaattona 30.4.2019

Lahden Teatterikerho ry jakoi apurahoja teatterin henkilöstölle 20 000 €.

”Vuoden 2019 Iivari-palkinto on ilo ojentaa roolityölle näytelmästä, joka on näyttelijäntyön juhlaa!
Näytelmäteksti itsessään on raskas ja surumielinen, mutta samalla lohdullinen. Niukkuudessaan intensiivinen näyttelijäntyö antaa katsojalle haasteen, ja palkitsee haasteen vastaanottajan.
Roolityö on hienovireistä tasapainottelua, joka tarjoaa katsojalle mahdollisuuden tutkia omaa suhtautumistaan suruun ja sen käsittelyyn. Siitä välittyy myös lempeästi useita tulkintamahdollisuuksia ja lohtua, kauneutta unohtamatta.
Roolityö on myös hienovarainen kuvaus siitä, kuinka suru vetää ihmismieltä samaan aikaan toisistaan erilleen ja toisaalta yhteen, se näyttää paljastavasti surun monet kasvot.
Näyttelijä luo vastaansanomattoman vähäeleisesti näyttämölle tiheän tunnelman, joka pitää katsojan huomaamattaan otteessaan, miltei hengitystään pidättäen. Merkityksellisen ja merkityksettömän, puhumisen ja puhumattomuuden, rivien välien painostavuuden tulkinta luo näyttämölle läsnäolon, joka on kiistatonta”.
Iivari-palkinnon numero 100 saa
näyttelijä Saana Hyvärinen
näytelmästä Hiljaista musiikkia.

Terveisin

Lahden Teatterikerho ry

Saana Hyvärinen

 

 

 

 

 

                                                                                                          

                   Iivaripatsas

 

Iivari-patsas on teatterikerhon arvokkain taiteellinen tunnustus näyttelijälle, ohjaajalle sekä skenografikolle. Sama henkilö voi saada enintään kolme Iivaria. Tämän pronssisen pienoisveistoksen on suunnitellut kuvanveistäjä Heikki Varjo. Iivari-patsaita on jaettu vuodesta 1950 lähtien.

 

 

Iivari-veistoksen saajat:

1950-luvulla

1960-luvulla

1970-luvulla

1980-luvulla

1990-luvulla

2000-luvulla

2010-luvulla