IIVARIPATSAAT


Lahden Teatterikerho ry viettää 70 vuotisjuhlaansa ja Iivari-juhlaansa lauantaina 20.5.2016 klo 17.00 teatteritalossa.

Juhani-näyttämöllä pidettävässä juhlan ohjelmaosuudessa huomioidaan teatterikerhon kunniajäsenet Leena Kempas, Annele Oksanen, Seija Stock kunniamerkein 10 vuotta vapaaehtoistyötä teatterin lämpiöissä tehneenä.

Teatterikerhon hallituksen jäsenistä muodostettu IIvari-toimikunta esitti vuoden palkinnon saajan ja hallitus vahvisti esityksen. Ohessa perustelut.

Tämän kevään Iivari-palkinto menee näyttelijälle jonka hyvistä roolisuorituksista olemme täällä Lahdessa saaneet nauttia jo monien esityskausien aikana. Kuluneella kaudella hänellä oli roolit esityksissä Evakkotytön tarina, Alfanaaras, Iso Paha Susi ja Vertigo.

Alfanaaraassa hiekkalaatikon reunalla osaansa ihmettelevänä perheenpäänä hän on joutunut miettimään omaa rooliaan miehenä ja isänä. Olo miehenä hiekkakakkujen maailmassa saattoi tuntua vähän yksinäiseltä, vaikka kokemusta omassa arkielämässä hänellä on tästäkin asiasta.

Entisen etsivä Flavieresin roolissa oli hyvin paljon tekstiä ja tunteita, rakkaudesta ahdistukseen ja epätoivoon. Hän oli näyttämöllä koko ajan ja mitä ilmeisimmin elämänsä roolissa tänä talvena täällä Lahden teatterissa.

Kiitos esityskauden aikana esittämistäsi mieleen painuvista roolisuorituksista. Iivari-patsaan myötä toivotamme onnea ja menestystä myös tuleviin uusiin rooleihisi.

Iivari-patsaan nro 98 saa näyttelijä Teemu Palosaari.

Terveisin

Lahden Teatterikerho ry

Teemu Palosaari

 

 

 

 

 

                                                                                                          

                   Iivaripatsas

 

Iivari-patsas on teatterikerhon arvokkain taiteellinen tunnustus näyttelijälle, ohjaajalle sekä skenografikolle. Sama henkilö voi saada enintään kolme Iivaria. Tämän pronssisen pienoisveistoksen on suunnitellut kuvanveistäjä Heikki Varjo. Iivari-patsaita on jaettu vuodesta 1950 lähtien.

 

 

Iivari-veistoksen saajat:

1950-luvulla

1960-luvulla

1970-luvulla

1980-luvulla

1990-luvulla

2000-luvulla

2010-luvulla