Isä

Arvioi esitys

1 2 3 4 5

Esitysarviot

anneli seppälä / 28.02.2020
Sydämelliset kiitokset Isä-näytelmästä 27.2.20. Näytelmää luonnehditaan tosiaan "traagiseksi farssiksi", ja sitähän näytelmä toden totta on. Näytelmässä on useita kohtia, jolloin ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Monta kertaa hörähdin oikein kunnolla ja hetkessä olikin jo uusi tilanne, jolloin silmäni kostuivat isän pahasta olosta. Aki Raiskio pystyi eläytymään hämmästyttävän upeasti muistisairaan isän osaan ja olotilaan - ja kaikki muut näyttelijät yhtä upeasti tukivat muistisairaan isän mielentilaa, joka heilui nopeasti puolelta toiselle. Kerrassaan hieno, mieltä avaava ja meitä kaikkia elämän odottamattomista yllätyksistä muistuttava näytelmä. Koskaan ei voi tietää, onko itsekin joskus näytelmän isän asemassa - muistisairas ihminen, joka ei tiedä, missä on, tai/ja mitä ympärillä tapahtuu. Onneksi tässä näytelmässä isää kohdeltiin kuitenkin hellästi ja ymmärtäväisesti ja näytelmän loppu oli hellän lohdullinen. Menkää katsomaan, suosittelen!
Pisteet:
Papa / 07.01.2020
Esitys oli vangitseva. Välillä tuli katsojallekin olo, että elääkö todellisuudessa. Erittäin vahvoja näyttelijäsuorituksia. Hieno kokonaisuus.
Pisteet:
Paula / 06.12.2019
Nautin todella, hyvä ja koskettavakin tarina. Kiitos hyvästä esityksestä. ????????
Pisteet:
tytär / 06.11.2019
Kiitos hienosta, ajatuksia herättävästä esityksestä! Tarinan kulku pääsi yllättämään ja hämmentämään ja samalla oivalsin muistisairaan elämästä jotakin olennaista. Muistisairaan elämä on myös arvokas elämä, vaikka se saattaa näyttää kanssaeläjistä sekavalta. Pidin tätä näytelmää vapauttavana kokemuksena, kun arki muistisairaan omaisen vierellä ei ole aina helppoa.
Pisteet:
E. / 20.10.2019
Pitkästä aikaa hyvä puhenäytelmä Lahden kaupunginteatterissa. Jätän yleensä väliin kaikki näytelmät, joita kuvataan sanalla "farssi". (Ne ovat yleensä jonninjoutavaa kesäteatteri hölynpölyä). "Isää" kuvaillaan sanoilla "traaginen farssi" , ja sitähän se oli. Oli upeaa seurata näyttelijöiden työskentelyä, kaikki suoriutuivat loistavasti. Kiitos ja kumarrus!
Pisteet:
läheinen / 05.10.2019
Alku ei päästä katsojaa helpolla. On oltava tarkkana, että tajuaa mistä on kyse. Pikkuhiljaa kuitenkin pääsee tarinaan mukaan ja se ottaa otteeseensa. Niin tuttuja elementtejä ainakin niille, joilla on tai on ollut muistisairas läheinen. Välillä naurattaa ja sitten taas itkettää. Hienoa, että tämä asia on tuotu näyttämölle, koska se koskettaa niin montaa meistä. Aki Raiskio tekee hienon suorituksen isänä. Hän on todella tehnyt läksynsä paremmin kuin hyvin!
Pisteet:
Naapuri / 01.10.2019
Oli tosi hyvä näytös se Isä. Minut näytös nappasi mukaansa. Taitavia näyttelijöitä taas kerran, ennen kaikkea pääaosan Isä oli aivan huippu. Surullinenhan se oli paikoin vireeltään, laittoi miettimään omaa itseä ja ennen kaikkea äitiä. Kokonaisuutena kuitenkin jollain lailla positiivinenkin, armollinen ja silmiä avaava. Kiitos kun saatiin käydä!
Pisteet: