Digimateriaalit

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa kaikille koululaisille digitaalista oppimateriaalia - kaupunginteatterin kouluyhteistyö kukoistaa poikkeuskeväässäkin

Satuja, runoja, teatterihistoriaa - Lahden kaupunginteatterin näyttelijät halusivat osallistua etäopetustalkoisiin.

Opettajien toiveiden perusteella toteutettiin monimuotoinen kokonaisuus koululaisten iloksi ja opiksikin. Opetusmateriaalin valmistumista koordinoi draamakasvattaja Anna-Riitta Partanen Lahden perusopetuspalveluista.

 • Tuhkimo, alias näyttelijä Liisa Vuori kertoo tarinakellarissaan klasikkosatuja. Mm. Aisopoksen, Grimmin veljesten sekä suomalaisten kansansatujen arkistoista hän esittää yhteensä kuusi satua. Sopii perheen pienemmistä alkaen kaikille!
  Tuhkimon tarinakellari
 • Näyttelijä Mikko Pörhölä kertoo nykysadun Pikkuötökkä nimeltään Ippu Pötökkä, kirjailija Ville Hytösen tuotantoa.
  Ippu Pötökkä
 • Osa näyttelijöistä - Saana Hyvärinen, Teemu Palosaari, Raisa Vattulainen, Mari Naumala ja Jari-Pekka Rautiainen - valitsi oman suosikkinsa kotimaisista klassikkorunoista ja toteuttivat siitä runovideon. Niitä on yhteensä kuusi runovideota, joista äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Anna Huhtamäki toteutti tehtäväpaketin. Yläkoululaisille ja lukiolaisille.
  Runoja
 • ”Maisteri Raiskion Teatterihistorian oppitunti” on Lahden kouluille tehty nettiversio Aki Raiskion teatterihistoriaa käsittelevästä esityksestä, joka on aikaisemmin kiertänyt livenäkin Lahden kouluissa. Esitys on nyt jaettu kolmeen osaan, kestoiltaan n.10, 15 ja 24 minuuttia.
  Maisteri käy (huumorilla höystäen) teatterihistorian alkeet historian aamuhämäristä n. 1700- luvulle. Esityksen aikana avautuu merkitykset sanojen draama, teatteri, tragedia, komedia, katharsis, nemesis ja hybris takaa, saadaan tietää missä ovat näyttelijän, teatterin ja teatteritilan juuret. Esityksessä puhutaan siis rituaaleista, kreikkalaisesta ja roomalaisesta teatterista, kirkon ja teatterin suhteesta keskiajalla, Shakespearesta sekä Commedia del' Artesta.
  Esitys sopii niille luokka-asteille, jotka opiskelevat jo historiaa.
  Esitys on kuvattu Lahden Kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä. Maisteri Raiskion teatterihistoria
 • Aleksis Kivi Seitsemän veljestä 150 vuotta.
  18 monologia. 6 näyttelijää: Laura Huhtamaa, Saana Hyvärinen, Teemu Palosaari, Aki Raiskio, Raisa Vattulainen, Jari-Pekka Rautiainen. Ohjaus ja dramaturgia Tapani Kalliomäki.
  Aleksis Kivi Seitsemän veljestä

 

 

 

 

Tuhkimo _Aki Loponen

Tuhkimo: Liisa Vuori

 

Maisteri Raiskio: Aki Raiskio

 

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä 150 vuotta

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä on ensimmäinen merkittävä suomenkielinen romaani ja suomalaisen kirjallisuuden kivijalka.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi teoksen keväällä 1870 neljänä vihkona. 2.2.2020 tuli kuluneeksi
150 vuotta ensimmäisen vihkon ilmestymisestä.