Tiedotteet

Lahden kaupunginteatteri juhlii

Merkkivuotta vietetään monipuolisesti – tervetuloa mukaan!

Vuosi 2023 on Lahden kaupunginteatterilla juhlavuosi, kun juhlimme ammattimaisen teatteritoiminnan käynnistymistä Lahdessa 100 vuotta sitten sekä myös teatteritalomme valmistumista 40 vuotta sitten.

Juhlavuoden kunniaksi Lahden kaupunginteatteri järjestää monipuolista ohjelmaa pitkin kevättä ja ensi syksyä.

Juhlavuosi aloitettiin helmikuussa täydellä teatterisalillisella lahtelaisia! Kaupunki tarjosi 600 onnekkaimmalle liput Something Rotten! Jotain Mätää! -musikaaliin 16. helmikuuta. Liput jaettiin torilla 600 nopeimmalle muutamissa minuuteissa!

Maaliskuussa juhlavuotta vietettiin sukeltamalla historiaan. Kutsuvierasseminaarissa 11.3. puheenvuoronsa pitivät historiantutkija, teatteritieteen dosentti Matti-Olavi Seppälä, VTM, teatteriohjaaja Timo Taulo sekä professori, FT Outi Lahtinen. Kukin paneutuivat menneisiin vuosikymmeniin oman näkökulmansa kautta tuoden esille mitä mielenkiintoisimpia yksityiskohtia teatteritoiminnasta Lahdessa.

Maaliskuussa teatterin aulaan avautui myös näyttely, jossa teatteritoimintaa ja sen historiaa esitellään muun muassa ohjelmistossa olleiden näytelmien roolipukujen, esineistön ja lavastepienoismallien avulla. Teatterin aarteita täynnä olevasta varastosta on tuotu esille vanhoja asuja niin suosituista näytelmistä kuin musikaaleistakin. Myös valokuvia menneistä näytelmistä ja näyttelijöistä on esillä – vanhimmat valokuvat ovat 1920-luvulta. Näyttelyn kokoamisessa on ollut mukana suuri joukko teatterin henkilökuntaa skenografi Minna Välimäen ja tuotantosuunnittelija Stina Saanilan johdolla.

Toukokuussa merkkivuottamme juhlistavat läsnäolollaan myös Lahti Design Week tarjoamalla ainutlaatuisen yleisöluennon tiloissamme Lahden kaupunginteatterissa. Luennon aiheena on Yrjö Kukkapuro: tytär Isa Kukkapuro-Enbom kertoo isänsä urasta ja luovuudesta. Luento on 16.5. ja sinne voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta.

https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/0b18ce23-ce6f-45f9-bcbb-c38fcc5192de?displayId=Fin2739103

Syksyllä juhlavuoden viettäminen jatkuu. Syksyn tapahtumista tiedotamme myöhemmin.

Juhli kanssamme teatteritoimintaa Lahdessa!