Maiju Saarinen

Tampereelta kotoisin olevan Maiju Saarisen kiinnostus luovaan ammattiin kyti jo pienestä pitäen. Hän aloitti isosiskonsa jalanjäljissä tanssitunnit viisivuotiaana ja avustajan tehtävät Tampereen Työväen Teatterissa 15-vuotiaana. Yläasteen ja lukion hän kävi luovan ilmaisun luokalla ja harrasti bänditoimintaa. Vimmainen kipinä alaa kohtaan syttyi Maijun ollessa avustajana TTT:n musikaalissa Suruttomat. "Silloin mä tajusin, että mä rakastan teatteria. Se tuntui elämää suuremmalta". Vuonna 2006 Maiju pääsi suoraan lukiosta Nätylle eli Tampereen yliopiston Näyttelijäntyön linjalle.

Nätyn aikana Maijulle varmistui se, että hän haluaa heti valmistumisensa jälkeen laitosteatteriin töihin. "Sillä tavalla pääsee kiinni siihen hyvään rutiiniin, pääsee tekemään paljon töitä ja näkemään erilaisia työtapoja." Nätyn ohessa Maiju teki mainosspiikkejä radioon ja piti luovanilmaisun kursseja nuorille Vuoltsulla. Viisi vuotta kului nopeasti koulussa, jonka jälkeen Maiju ja kurssikaverinsa/avopuolisonsa Hiski Grönstrand aloittivat yhteisen matkansa ensin työharjoittelussa Kotkan kaupunginteatterissa ja sitten kahden vuoden kiinnityksellä Jyväskylän kaupunginteatterissa."Jyväskylä-vuosista päällimmäisenä ja rakkaimpana on jäänyt mieleen Myrskyluodon Maijan rooli."

Vuonna 2013 Maiju aloitti työt Lahden kaupunginteatterissa. "Lahdessa on upea teatteri ja upeat tekijät. Paikka pursuaa ammattitaitoa ja intohimoa!" Maijun mielestä parasta on se, että oma avopuoliso on samassa työpaikassa. "Hiski on niin hyvä keskustelukumppani. Välillä me puhutaan vähän liikaakin työasioista kotona", Maiju nauraa. "Täällä Lahdessa tehdään hyviä juttuja. Itselleni rakkaimmaksi muodostui viime kaudella Kahden ja yhden yön tarinoita, joka jatkuu vielä syksyllä 2014. Se oli taiteellinen ja luova prosessi, joka tehtiin alusta loppuun yhdessä".

Teatterin tekeminen on selkeästi Maijun ykkösjuttu ja fokuksessa juuri nyt. Yksi iso unelma Maijulla siintelee tulevaisuudessa eli oman teatteriryhmän perustaminen. "Se on mun haave, mutta sen aika ei ole vielä."

Ystävät, lenkkeily, sauna, metsä ja piikkimatto toimivat joskus rankankin työputken vastapainoina. Työ on opettanut Maijulle armollisuutta, ja rentoutta; "Kouluaikana tuli välillä stressattua ja ylianalysoitua liikaa. Laitosteatteri on opettanut mulle hyvää rentoutta, joka antaa tilaa intuitiolle ja luovuudelle".

(28.5.2014 jk)