Taidetestaajat

Lahden kaupunginteatteri on mukana Taidetestaajissa.

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hanke, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset vuosittain kahdelle taidevierailulle esim. taidemuseoon, oopperaan ja teatteriin. Hanke tavoittaa lähes 200 000 nuorta ja heidän opettajansa. Se tukee tasa-arvoisten taide-elämysten ja nuorten kulttuuristen oikeuksien toteutumista.

Keväällä 2020 saamme vieraaksemme lähes 2 500 kahdeksasluokkalaista Uudeltamaalta. Tarjoamme ainutkertaisen taide-elämyksen improvisoidun näytelmän Täydellinen rikos? -parissa.
Taidetestaajille valmistetaan ennakkotietopaketti improvisaation periaatteista ja yleisö pääsee osallistumaan myös esityksen rakentamiseen. Tekijätapaamisessa keskustellaan esityksestä ja improvisaatiosta työtapana yleisön ja näyttelijöiden kesken.

Musiikkiteatteri NYTin uusi musikaali Opus Deus esitetään 11 kertaa Taidetestaajat-yleisölle syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana. Etukäteismateriaalina he esittelevät työtapaansa musikaalin valmistamisesta ja musiikkiteatterin tekemisestä yleisemminkin.

Tässä arvioita ja kokemuksia ensimmäisistä testauksista.

 

 

Lue lisää

www.taidetestaajat.fi