Forum-teatteri

Lisäesityksiä tulossa keväälle 2017.

Lahden kaupunginteatterin Avoimen näyttämön ohjelmistossa on forumteatteriesitys, joka kertoo erosta lapsiperheessä. Aihe koskettaa suurinta osaa suomalaisista tavalla tai toisella. Forumteatteri on ratkaisukeskeinen, osallistava teatterimenetelmä, jossa katsojat pääsevät mukaan ratkomaan näytelmän ja tarinan kysymyksiä. Näytelmä avautuu yleisöä osallistavaksi keskusteluksi. Forum teatteri on siis yhtä aikaa vahva keskustelun väline ja teatterileikki, jossa on lupa tuulettaa ajatuksiaan ja jopa nauraa vakaville asioille. Katsojien erilaiset näkemykset laajentuvat kollektiiviseksi tietoisuudeksi aiheen ympärillä.

Sinä iltana isä itki ensimmäisen kerran, loppui valehtelu ja satoi ensilumi.

ERO-näytelmä

Tuli hetki, jolloin salaisuus paljastui, viha voitti rakkauden, hiljaisuuden rikkoi ääni ja aikuisuus mureni säröille kuin kuivunut savi. Tuli ero. Tuli minä ja minun tarpeeni! Tuli häpeä ja harmaat päivät. Ja lapsi liimaamassa ehjäksi sitä, mitä ei enää ole.
Tämä on tarina suomalaisesta eroperheestä. Heitä on noin puolet meistä.

ERO-näytelmän keskiössä on tarina ”tavallisesta” suomalaisesta eroperheestä. Perheen teini-ikäinen poika jää jalkoihin kun vanhemmat ja isän uusi naisystävä käyvät läpi omaa suruaan, vihaansa ja pettymystään. Esitys laittaa aikuiset pohtimaan vanhemmuutta ja vuorovaikutusta perheessä. Tarinan ainekset ovat rakentuneet lukuisten asiantuntija- sekä eroperheiden nuorten kanssa toteutettujen haastatteluiden pohjalta. Näytelmässä ovat mukana neljä näyttelijää sekä liveohjaaja.

Esitys soveltuu tutkimukselliseksi laboratorioksi mm. vanhempainiltoihin, sosiaalialan ammattilaisten ja opiskelijoiden koulutustarpeisiin sekä seminaarien aktivoivaksi alustukseksi tai perhetyön asiakkaiden prosessien tueksi ja tietenkin kaikille aiheesta kiinnostuneille aikuisille ja nuorille.

ERO-näytelmä toteutetaan Lahden kaupunginteatterin Aulanäyttämöllä, mikä on yleisöaulassa sijaitseva mukava ja intiimi esitystila.

Lisätietoja:
Kati Sirén 040 540 7236, esityksen ohjaaja