Tervetuloa Avolavan kyytiin!

Avolavan ensimmäinen draaman kirjoittamisen kurssi "lahti 1918" alkaa syksyllä 2017!

Kiinnostaako draaman kirjoittaminen? Milloin viimeksi pohdit käänteen kirjoittamista? Miten historiallisen tapahtuman voi tiivistää kohtaukseksi?

Tule mukaan Avolavan käsikirjoitusryhmään syksyllä 2017! Kurssilla valmistetaan kohtaukset paikkasidonnaiseen ääniteokseen, jonka aiheena on vuoden 1918 sisällissodan aikaiset tapahtumat Lahdessa eri osapuolten näkökulmista katsottuna. Kohtaukset sijoittuvat tietyille keskeisille tapahtumapaikoille ja teos on myöhemmin yleisön ja kaupunkilaisten vapaasti kuunneltavissa.

Kurssilla tutustutaan draaman kirjoittamisen peruskäsitteisiin, harjoitellaan kirjoittamista annetusta aiheesta ja palautteen antamista keskeneräisestä tekstistä. Kurssilla myös tutustutaan paikallishistoriaan. Tulevat äänitiedostot ja draamalliset kohtaukset ovat tarkoitettu kaupunkilaiselle, matkailijoille ja teatterin asiakkaille tausta-aineistoksi.

Ryhmäkoko 8 henkilöä. Haku käynnistyy 21.8.ja sulkeutuu 8.9.2017 klo 12.00.

Ennakkotehtävät: Motivaatiokirje ja tekstinäyte.
Lähetä max. 2 liuskaa pitkä kirje, josta ilmenee jotain suhteestasi draaman kirjoittamiseen ja se, miksi haluat mukaan kurssille. Lähetä tekstinäyte jostain aikaisemmasta tekstistäsi, max 3 liuskaa. Mikä tahansa kirjallisuuden laji käy.

Lisätiedot dramaturgi Taija Rautio, taija.rautio(at)lahti.fi


TEATTERIKAVERIT: KATSOMISKOKEMUS PINTAA SYVEMMÄLTÄ
Nyt sinulla on mahdollisuus syventää katsomiskokemustasi teatterikavereiden kanssa:

Love Me Tender:
la 9.9. klo 13 / la 23.9. klo 13 / la 7.10. klo 19 / pe 10.11. klo 19 / to 7.12. klo 19

Täällä Pohjantähden alla, osa 1:
to 12.10 klo 19 / pe 20.10. klo 13 / 3.11. klo 13 / la 2.12. klo 19

Merkkipäivä :
To 9.11. klo 19 / la 18.11. klo 13 / la 25.11. klo 19 / to 14.12. klo 19.

"Tämä oli kuin se radiossa esitetty Peter von Baghin ohjelma 'Elämää suuremmat elokuvat'."

"Kun keskusteli teatterikaverin kanssa, tuntui jännästi siltä että tuntisikin näytelmän jo etukäteen, vaikka ei sitä ollut vielä nähnyt."

"Tästä lähtien en muihin esityksiin lippuja varaakaan, kuin niihin missä teatterikaverit ovat."

Tilaisuudet alkavat 40 minuuttia ennen esityksen alkua, näytelmään perehtyneiden teatterikavereiden vetämällä tapaamisella. Teatterikaverit on eri-ikäisistä teatterin ystävistä koottu vapaaehtoisten joukko. Teatterikavereiden vetämä tilaisuus on maksuton ja mukaan voi ilmoittautua kuka tahansa esitykseen lipun ostanut katsoja. Tilaisuuteen mahtuu 10 henkeä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen suljetaan viimeistään viikkoa ennen esitystä.
Haluaisitko saada lisätietoa esityksestä, jota olet tulossa katsomaan? Nyt sinulla on mahdollisuus syventää katsomiskokemustasi teatterikavereiden kanssa.


ESS Kaupunginteatteri ryhtyy järjestämään katsojille treffejä

2.2016 Sydän Treffeille teatteriin

ESS Ryhmätreffeiltä lisää pureksittavaa

Lisätiedot ja ilmoittautumiset (myös esitysten paikkavaraukset)
Myynti- ja markkinointiassistentti Pia Levänen
pia.levanen (at) lahti.fi / (03) 814 3104