Tervetuloa Avolavan kyytiin!

Kaupunkilaisten kirjoittama kuunnelma ”Lahti 1918” nyt julkaistu!

Kuuntele koko kuunnelma http://lahtikartalla.fi/#/1918

Kaupunginteatterilla järjestetyn kirjoituskurssin aikana kurssilaiset tutkivat sisällissodan tapahtumia Lahdessa keväällä 1918. Jokainen valitsi itseään kiinnostavan kohteen, josta kirjoitti paikkaan sijoittuvan kohtauksen yhteiseen ääniteokseen.
Kirjoittajina olivat Helena Arhola, Katja Hilska-Keinänen, Sipriina Kauranen, Sane Keskiaho, Johanna Kontio, Nina Kuisma, Juhani Kuntonen ja Tuula Manelius. Kohtaukset ovat fragmentteja kirjoittajien pidemmistä kokonaisuuksista, joista dramatisoitu kokonaisuus on työstetty.
Kuunnelmissa kuullaan väläyksen omaisia hetkiä eri paikkoihin sijoittuvista tapahtumista.

Kuunnelmat ovat nyt kaikkien kaupunkilaisten kuunneltavana yllä olevasta linkistä sekä osoitteessa http://lahtikartalla.fi/#/1918. Se on sivusto, joka perustuu vanhoihin karttoihin, joiden yhteyteen on lisätty mm. kuvia ja tekstiä. Sisällön on suunnitellut Sauli Hirvonen ja sivustoa ylläpitää Lahti-Seura ry. Teknisestä toteutuksesta vastaa Juuso Lehtinen.

Yhteydet tositapahtumiin vaihtelevat mutta kuunnelmien henkilöhahmot ovat osin oikeasti eläneitä henkilöitä: kuunnelmissa esiintyy mm. Lauri ”Tahko” Pihkala, myöhemmin kansanedustajaksi noussut Hjalmar Viljanen, punaisen naiskaartin päällikkö Johanna Kivistö, punakaartissa mukana ollut Edvard Kuntonen, virolaislähtöinen valkokaartin päällikkö Hans Kalm sekä julmuudestaan tunnettu Piru-Rantanen, toinen Hennalan vankileirin pahamaineisista vartijoista.

Kaupunginteatterin kuunnelmassa näyttelevät talon omat näyttelijät Saana Hyvärinen, Mikko Jurkka, Paavo Kääriäinen, Liisa Loponen, Teemu Palosaari, Aki Raiskio, Jari-Pekka Rautiainen, Ritva Sorvali sekä avustaja Kalle Hellman.
Kuunnelman äänisuunnittelu on äänisuunnittelija Tatu Virtamon käsialaa, ohjaus dramaturgi Taija Helmisen ja tuotannosta ovat vastanneet Taija Helminen ja Reetta Kaapro.

Kuunnelman yhteistyökumppaneina ovat Lahden kaupunginmuseo / Hannu Takala, KarttaLehtinen / Juuso Lehtinen sekä Lahti-Seura ry.

TEATTERIKAVERIT: KATSOMISKOKEMUS PINTAA SYVEMMÄLTÄ
Nyt sinulla on mahdollisuus syventää katsomiskokemustasi Teatterikavereiden kanssa.

Love Me Tender:
pe 5.1. klo 19 / to 1.2. klo 13 / la 10.3. klo 19 / pe 13.4. klo 19 / pe 11.5. klo 19

Täällä Pohjantähden alla osa 1:
pe 12.1. klo 19 / to 8.2. klo 13 / pe 16.3. klo 19 / la 14.4. klo 13 / la 12.5. klo 13

Merkkipäivä:
la 27.1. klo 13 / pe 16.2. klo 19 / la 24.2. klo 13

Paha äitipuoli:
to 8.3. klo 19 / la 7.4. klo 19 / la 5.5. klo 13

Alustukset esityksistä pidetään klo 12.20-12.40 tai klo 18.20-18.40.

"Tämä oli kuin se radiossa esitetty Peter von Baghin ohjelma 'Elämää suuremmat elokuvat'."

"Kun keskusteli teatterikaverin kanssa, tuntui jännästi siltä että tuntisikin näytelmän jo etukäteen, vaikka ei sitä ollut vielä nähnyt."

"Tästä lähtien en muihin esityksiin lippuja varaakaan, kuin niihin missä teatterikaverit ovat."

Teatterikaverit on eri-ikäisistä lahtelaisista teatterin ystävistä koottu vapaaehtoisten joukko, jotka haluavat avata Lahden kaupunginteatterin ohjelmistoa pintaa syvemmältä. He ovat perehtyneet etukäteen esitykseen ja kertovat siitä rennolla otteella uteliaille katsojille. Teatterikavereiden vetämä alustus on maksuton ja mukaan voi ilmoittautua kuka tahansa esitykseen lipun ostanut katsoja. Tilaisuuteen mahtuu 10 henkeä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kalenteriin merkittyjen alustusten lisäksi kysy rohkeasti tilausalustuksia esim. ystävä- tai työporukalle! Täällä Pohjantähden alla osa 1 –alustusten lisäksi on mahdollista saada alustus myös osaan 2.


ESS Kaupunginteatteri ryhtyy järjestämään katsojille treffejä

2.2016 Sydän Treffeille teatteriin

ESS Ryhmätreffeiltä lisää pureksittavaa

Lisätiedot ja ilmoittautumiset (myös esitysten paikkavaraukset)
Myynti- ja markkinointiassistentti Pia Levänen
pia.levanen (at) lahti.fi / 050 383 6539