Karnevaali 2020 -teoksen säveltäjinä huippunimiä

10.12.2019 16.00

Teokseen on sävelletty näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle.

 

                                                                                                                                                 TIEDOTE 10.12.2019

 

Karnevaali 2020 on uusi musiikkiteatteriteos, joka saa ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterin päänäyttämöllä 14.2.2020. Teokseen on sävelletty näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle. Musiikin sävellyksestä vastaa Selina Sillanpää. Mukana on myös muita huippunimiä, kuten teokseen Karnevaali-teeman säveltänyt Sipe Santapukki (mm. Apulanta-yhtye). Lisäksi musiikillista materiaalia teokseen ovat tuottaneet räppäri-muusikko Tommy Lindgren ja säveltäjä-tuottaja Timo Kaukolampi.  Karnevaali 2020 -teoksen musiikin sovituksesta ja tuottamisesta vastaa Tapio Viitasaari.

Projektin primus motor on päijäthämäläislähtöinen ohjaaja, näyttelijä ja muusikko Jemina Sillanpää, joka käsikirjoittaa ja ohjaa teoksen.

Kuorojen lisäksi teoksessa mukana olevat laulajat ovat Maija Tiljander, Väinö Riihimäki, Selina Sillanpää ja Mika Varis. Orkesterin muodostaa Lumos-kvartetti, jota vahvistavat Martti Peippo ja Miikka Kallio. Keskeisissä rooleissa näyttämöllä ovat mm. Saima, Osmo ja Ville Haapasalo, Ervi Siren, Inari Virmakoski, Liisa Vuori, Henri Tuominen.

Esiintyjiä on näyttämöllä yli 80. Tämä teatterispektaakkeli toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden, Salpauksen Sirkusartistikoulutuksen sekä lahtelaisten koulujen voimin. Tässä ainutlaatuisessa teoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja nykytanssi. Karnevaali 2020 on yllätyksellinen, moniääninen musiikkiteatteriteos, joka on vahvasti kiinni tässä ajassa.

Kantaesitys 14.2.2020 Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä.

YHTEISTYÖTAHOJA prosessin aikana ovat olleet mm. Lahden Musiikkiopisto, Lahden musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, Lumos-kvartetti, Lahden Steiner-koulu, Mukkulan koulu, Harjun koulu, Salpauksen Sirkuskoulu, Lahden Seurakunnat ja Tampereen AMK:n Musiikkiteatterilinja.

Tämä ainutlaatuinen teos esitetään vain kymmenen kertaa Lahden kaupunginteatterin päänäyttämöllä!

Lisätietoja teatterin kotisivulta https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/242/karnevaali_2020

sekä Jemina Sillanpää puh. 041 462 9446, jeminasillanpaa@gmail.com