Karnevaali 2020 tuo suurelle näyttämölle harvinaisia kokoonpanoja

31.10.2019 12.00

Kyseessä ainutlaatuinen musiikkiteatteriteos, jossa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi.

 

Ainutlaatuinen teatterispektaakkeli Karnevaali 2020 julkistaa esiintyjätKarnevaali2020

Ystävänpäivänä 14.2.2020 saa kantaesityksensä Lahden kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ainutlaatuinen musiikkiteatteriteos, jossa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Karnevaali 2020 on lähes Päijät-hämäläisin voimin toteutettava kantaesitys, jonka ’primus motorina’ toimii myös teoksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaava Jemina Sillanpää. Karnevaali 2020 toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Esiintyjälista on huikea näyte paikallisesta osaamisesta, joka tässä mittakaavassa on nyt yhdessä lavalla ensimmäisen kerran. Teoksen musiikin on säveltänyt Selina Sillanpää ja sovittanut ja tuottanut Tapio Viitasaari. Koreografeina toimivat Panu Varstala ja Inga Björn.

Lähes sadan hengen työryhmän teosta tähdittävät Ville Haapasalo, Osmo Haapasalo, Saima Haapasalo, jotka ovat nyt ensi kertaa yhdessä samalla näyttämöllä, sekä Lahden kaupunginteatterista Henri Tuominen ja Liisa Vuori. Tanssitaiteilija Ervi Sirén ja performanssitaiteilija Inari Virmakoski, laulajat Selina Sillanpää, Maija Tiljander, Väinö Riihimäki, Mika Varis sekä Laulupuu-kuoro ja kuoronjohtaja Terhi Hilden. Orkesterin muodostaa Lumos-kvartetti, jota vahvistaa Martti Peippo ja Miikka Kallio. Lavalla nähdään myös mm. Salpauksen sirkuskoulun juuri valmistuvat sirkustaiteilijat.

Mukana produktiossa on myös hiihtäjälegenda Siiri Rantanen, joka esiintyy videon välityksellä.

Muita yhteistyötahoja ovat mm. Lahden Musiikkiopisto, Lahden musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, Mukkulan koulu, Harjun koulu, Lahden Seurakunnat ja Tampereen AMK:n Musiikkiteatterilinja.

Karnevaali 2020 -teokseen on sävelletty uutta näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle. Teokseen musiikillista materiaalia tuottaneet vierailevat tekijät julkaistaan tammikuussa 2020.

Teos on jotain, mitä et osannut odottaa, mutta huomasit kaivanneesi.

Lisätiedot

ohjaaja Jemina Sillanpää, puh. 041 462 9446, jeminasillanpaa@gmail.com
kuva- ja haastattelupyynnöt tiedottaja Jetta Kuitunen, jetta.kuitunen@lahti.fi, puh. 050 3836540