JÄLJILLÄ -seikkailu lapsille

3.9.2018 11.00

Lahden kaupunginteatterin ja DILAn yhteistyö toteutuu

 

Jotain uutta lapsille, joiden etuhampaat ovat jo irti tai ainakin heiluvat!

Lahden kaupunginteatteri ja Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen lastenohjaajaopiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyössä Jäljillä-seikkailun teatterissa.

Opiskelijoiden työssäoppimisympäristö on Theatrum Olga, jossa toteutetaan projektin puvustus, lavastus, tarpeisto ja prosessin harjoituttaminen.
Jäljillä -seikkailua suunnittelee ja toteuttaa aikuisopiskelijat, jotka ovat 12 eri kansallisuutta. Seikkailukielenä on suomi. Ryhmää ohjaavat Lasse Kantola ja Saara-Maija Falk. Syntynyt seikkailu yhdistelee taiteessa oppimisen ja kokemisen eri tekniikoita naamiotyöskentelystä varjoteatteriin ja osallistavaan tanssiin.

”Meillä on kova halu sukeltaa ja kelluttaa lapsia teatterin ja taidekasvatuksen lumossa ja illuusiossa yhdistäen siihen eri maiden kulttuureja, tarinan kerrontaa, teatterillisia tekniikoita ja oivalluksia. Teatterikasvatus ja taiteessa oppiminen ovat sanahirviöisyydestään huolimatta hieno työväline maistattaa lapselle teatterin salaisuuksia -se taide kun ihan oikeasti kuuluu jokaiselle!” hehkuttaa Lasse Kantola.

Tarinassa Aino joutuu kesäksi Mummin ja Papan luo, koska kotona on hieman vaikeaa. Aino kaipaa ystäväänsä Leoa, joka on rohkea ja tietoinen ilmaston muutoksesta ja jäätiköiden liikkeestä. Maalla Aino katoaakin seikkailuun ja Leo lähtee etsimään häntä yhdessä Keijukuningatar Hada Madridan ja Tryffeliporsas Rafun kanssa.

JÄLJILLÄ- seikkailua tarjotaan esikouluikäisille ja 1-2-luokkalaisille lapsille ilmaiseksi, mutta tällä hetkellä kaikki seikkailut ovat täynnä.