Kotimainen draamakomedia Paha äitipuoli

28.2.2018 10.00

on kevätkauden viimeinen ensi-ilta.

 

Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan kirjoittamassa ajankohtaisessa näytelmässä kohtaavat raikas huumori ja puhutteleva aihe: kuka kuuluu uusperheeseen? millä ehdoin moderni perhe toimii? Keille kaikille on perheessä tilaa, entä mikä on yhteen sovitettujen unelmien summa?

Ilmasto lämpenee, ääriliikkeet voimistuvat, talous horjuu. Ja Sari rakastuu silmittömästi Otsoon. Hän muuttaa pikaisen tutustumisen jälkeen teini-ikäisen tyttärensä Roosan kanssa Otson ja tämän tyttären Rosan kotiin. Sarilla on visio: suuri ruokapöytä, jonka ympärille kerääntyy koko suurperhe mummuineen ja kummeineen. Jos hän saa oman perheensä toimimaan, maailmalla on vielä toivoa. Kahden teinitytön, urasuuntautuneen miehen, hänen voimakastahtoisen ex-vaimonsa ja kuolemaa odottavan leskiäidin porukka ei kuitenkaan ole helpoin yhtälö. Mutta Sari on päättänyt onnistua, vaikka väkisin.

Kantaesitys Kansallisteatterissa 18.2.2016.

Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä 3.3.2017.

OHJAUS Eeva-Kirsti Komulainen / LAVASTUS Pekka Korpiniitty / PUKUSUUNNITTELU Maija Korsu

VALOSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho / ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa

ROOLEISSA Anna Pitkämäki, Mikko Pörhölä, Raisa Vattulainen, Lumikki Väinämö
sekä Santra Juoperi (vier.) ja Miina Penttinen (vier.)

 

Lehdistökuvat https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/pressgallery/221

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja lippuvaraukset jetta.kuitunen@lahti.fi, puh 050 3836540

Käsikirjoittaja-ohjaajapari Kirsi Porkka ja Marina Meinander ovat molemmat dramaturgeja ja ohjaajia. He ovat tehneet yhteistyötä jo aikaisemmin perustamansa IRTI-ryhmän tuottamissa esityksissä Nainen joka osasi lentää, Nainen palaa ja Irti rakastumiskierteestä. Kirsi Porkka ja Marina Meinander ovat aikaisemmin kirjoittaneet näytelmän Pysy hengissä vielä tämä päivä (ensi-ilta Kansallisteatterissa 2013).
Porkka on myös kirjoittanut näytelmän Ikuisen ilon hotelli, kuunnelmia ja kuunnelmadramatisointeja mm Terveisiä isältä sekä suomentanut kymmenisen näytelmää.
Meinander on kirjoittanut mm TV-sarjan Vägsjälar ja musikaalin Kick, sekä toiminut Svenska Teaternin dramaturgina ja tuottanut suosittua Kotikatu-televisiosarjaa.

Teos Paha äitipuoli on julkaistu ntamon ja Kansallisteatterin yhteistyönä, Helsinki 2016, 200 s.