Vuoden luvut

2.1.2018 9.00

Vuonna 2017 Lahden kaupunginteatterissa kävi 81 169 katsojaa. Lisäksi teatterin yleisötyö tavoitti huikeat 13 000 osallistujaa 295 tilaisuudellaan.

 

Suuren näyttämön Juhanin esityksistä eniten katsojia keräsi musikaali Love Me Tender, jolla on ollut syksyllä 35 esitystä ja 17 406 katsojaa. Esitys jatkaa vielä kevätkaudella 2018 teatterin ohjelmistossa. Edellisen näytäntökauden musikaali Housut pois ehti tavoittaa kevätkaudella 4 371 katsojaa, kun taas musiikkinäytelmä Harmony Sisters keräsi 30 esityksellään 10 289 katsojaa.
Syksyn 2017 suursatsaus Täällä Pohjantähden alla osat 1 ja 2 on esitetty yhteensä 31 kertaa saaden 13 630 katsojaa. Pohjantähtien esitykset jatkuvat heti 3.1.
Juhani-näyttämön vierailuesityksistä suosituin oli Kivikasvojen Satumaani suomi –show, joka keräsi neljällä esityksellään 1 898 katsojaa. Hyvänä kakkosena tuli Seela Sella kolmella esityksellään keräten 1 769 katsojaa.  Juhani-näyttämöllä kävi vuoden 2017 aikana yhteensä 54 257 katsojaa.

Pieni näyttämö Eero oli perheiden suosiossa. Keväällä ohjelmistossa ollut Iso paha susi ehti ilahduttaa isoja ja pieniä katsojia 29 kertaa tavoittaen 5 465 katsojaa. Syyskaudella Tatun ja Patun suomi on tähän mennessä esitetty 32 kertaa ja sen on nähnyt nyt jo 6 463 katsojaa. Tatu ja Patu esittelevät kotimaatamme vielä kevätkaudellakin 5.1. alkaen. Yhteistuotantona Teatteri 2.0 kanssa toteutettu Taija helmisen kirjoittama kantaesitys Merkkipäivä keräsi 1 510 katsojaa. Helmikuun loppuun asti nähtävä esitys lähtee Lahdesta pienimuotoiselle Suomen kierrokselle.
Vierailuesityksistä Rantarouvat eli Sinikka Sokka ja Jaana Saarinen sai Eero-näyttämön täyteen kaksi kertaa kevätkaudella ja kaksi kertaa myös syyskaudella. Koulutuskeskus Salpauksen Sirkusartistikoulutus esitti omaa esitystään Painovoimaa paossa yhdeksän kertaa tavoittaen 1 062 katsojaa. Yhteensä Eero-näyttämöllä kävi katsojia 25 358 henkilöä.

Aino-studionäyttämöllä esitetty ikisuosikki Luolamies veti viimeiset kahdeksan esitystä keväällä 2017 saaden vielä 613 katsojaa. Vierailuesityksiä Aino-näyttämöllä oli kevätkaudella kolme: Jalostamo-kollektiivin Kädettömät, Musikkiteatteri NYTin Photo Sapiens sekä Spatula-ryhmän Pummiluuserit. Syyskaudella vierailulla kävi Nukketeatteri Niveltämö Nukkemusikaalillaan sekä Musikkiteatteri NYT Vain Jouluelämää –showlla. Nämä kaikki yhteensä tavoitti 1 554 katsojaa.

Yhteensä vierailuesitykset tavoittivat lahden kaupunginteatterissa 13 230 katsojaa 70 esityskerralla.

Lahden kaupunginteatterin ja Lahden peruskoulujen yhteistyönä toteutettiin erilaisia pedagogisia taidekasvatushankkeita draamakasvattaja Anna-Riitta Partasen johdolla. Eri lailla toteutettuihin draamapajoihin osallistui 3 575 henkilöä.

Kevätkausi 2018 alkaa ensi-iltojen osalta Aino-näyttämöllä 15.2. ruotsalaisella Sven Nordqvistin klassikolla Ystäväni Viiru. Sen ohjaa Ilkka Laasonen ja nimirooleissa esiintyvät Laura Huhtamaa ja Jori Halttunen. Eero-näyttämön ensi-iltana 3.3. nähdään uutta kotimaista draamaa. Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan ajankohtaisessa näytelmässä kohtaavat raikas huumori ja puhutteleva aihe: millä ehdoin moderni perhe toimii? Paha äitipuoli –näytelmän ohjaa Eeva-Kirsti Komulainen.

Vierailuesityksiä on luvassa heti tammikuussa. Musiikkikomedia Neljä Pientä Annosta sisältää illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Ne tarjoilee Martti Suosalo, Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto. Martti Suosalo nähdään toistamiseen Juhani-näyttämöllä vielä toukokuussa yhdessä Mika Nuojuan kanssa Kiviä taskussa –esityksessä. Mielensäpahoittaja ja poika tulevat viihdyttämään kuuden esityksen verran 9.3. alkaen.
Lisäksi jotain uutta! Lailasta Loordiin – Suuri Euroviisushow on kahden Suomen suosituimman dragartistin hulvaton Euroviisu-iloittelu. Jukka K. ja Marko Vainio ovat kiertäneet esityksellään ympäri Suomea ja saapuvat vihdoin myös meille huhtikuussa 2018.