Kevään vierailuesitykset on myynnissä!

7.12.2017 11.00

Tapaat vanhoja tuttuja sekä uusia ystäviä

 

Vanhoja tuttuja sekä uusia ystäviä Lahden kaupunginteatterin keväässä

Yleisön pyynnöstä Mielensäpahoittaja iskee jälleen

Tammikuun lopussa saapuvat ensimmäiset vieraat Lahden kaupunginteatteriin. Musiikkikomedia Neljä Pientä Annosta sisältää illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Nauruhermoja kutkutteleva suosikkiesitys on esitetty täysille saleille niin Suomessa kuin Euroopassakin. Lotta Kuusisto, Iiro Rantala ja Martti Suosalo tarjoilevat annoksensa kahdesti 30.-31.1. Juhani-näyttämöllä.

Ukko Pesosen elämässä tapahtuu iso käänne, kun naapurin Rouva Anttonen tuo hänelle yllätyksen pahvilaatikossa. Tarina Viirun ja Pesosen erityisestä ystävyydestä alkaa Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä 15.2. Ruotsalaisten monien sadunkertojien kärkeen kuuluvan Sven Nordqvistin kirjojen pohjalta dramatisoitu näytelmä Ystäväni Viiru, joka sopii myös alle kouluikäisille, avaa oven kaverusten kesäiseen maailmaan ohjaaja Ilkka Laasosen johdattelemana.

Kevätkaudella 2018 Eero-näyttämön ensi-ilta Paha äitipuoli on Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan kirjoittama ajankohtainen näytelmä uusperheestä. Esityksessä kohtaavat raikas huumori ja puhutteleva aihe; millä ehdoin moderni perhe toimii? Keille kaikille on perheessä tilaa, entä mikä on yhteen sovitettujen unelmien summa? 3.3.2018 ensi-iltansa saavan näytelmän ohjaa Eeva-Kirsti Komulainen.

Valtakunnan valloittanut Mielensäpahoittaja on niin hauska ja viisas, niin tosi ja tarpeellinen ja samalla, myönnetään pois, ihan mahdoton jäärä. Mielensäpahoittaja ja poika tulevat takaamaan, että myös keväällä on fiilis kohdallaan herrojen Esko Roine ja Aimo Räsänen muodossa. Tarjolla maaliskuussa kuusi esitystä Juhani-näyttämöllä. Näytelmä perustuu Tuomas Kyrön kirjoihin ja kolumneihin.

Syksyisistä ensi-illoista Eero-näyttämöllä jatkavat Tatun ja Patun Suomi sekä Merkkipäivä, Juhani-näyttämöllä musikaali Love Me Tender sekä Täällä Pohjantähden alla osat 1 ja 2.

Lahden kaupunginteatterin Avolavalla tapahtuu! Tammikuussa juhlitaan kotimaista näytelmäkirjallisuutta Lea-juhlassa. Suomen Näytelmäkirjailijaliitto jakaa Lea-palkinnon vuoden 2016 parhaalle näytelmälle. Helmikuussa julkistetaan kaupunkilaisten kirjoittama kuunnelma ”Lahti 1918”. Lisätietoja taija.rautio@lahti.fi

Esityspäivämäärät ja lippujen hinnat www.lahdenkaupunginteatteri.fi
Paikkavaraukset teatterin lipunmyynti (ti-la klo 11-17) puh. 0600 30 5757 (1,53 €/min+pvm)
tai nettikaupasta lippu.fi