ROHKEAT on koko perheen tanssiesitys

8.11.2017 13.00

Se tuo supersankariakrobaatit Oiva ja Urho Mandelinin Eero-näyttämölle

 

Tanssija-koreografi Jarkko Mandelinin ammattiura lähti käyntiin Lahden kaupunginteatterissa. "Oon aikanaan aloittanut "ammattiurani" LKT Tähtiyö musikaalista 15 vuotiaana (1996). Tein vielä seuraavana vuonna Laulavat sadepisarat ja sit Sami Saikkonen vei mut Ooperaan ja jäinkin sitten sille tielle!"

Näin hän kertoo teoksestaan ROHKEAT, joka esitetään vain kerran 16.11. Eero-näyttämöllä:

Ideana teosta valmistettaessa oli luoda maailma, joka aukeaa aikuisille ja lapsille, aikuisia unohtamatta ja lapsia aliarvioimatta. Mukana on laulua ja autoradalla ajoa, paljon vaativaa liikettä sekä liikuttavia hetkiä.

Teoksessa tanssii kolme Kinetic Orchestran tanssijaa sekä viisi ja kahdeksan vuotiaat Oiva ja Urho jotka ovat isänsä Jarkko Mandelinin kanssa harjoitellut pariakrobatiaa ja tanssia jo vuosia. Läpi teoksen kulkee rohkeuden teema, jota koetellaan hyvin konkreettisesti varsin akrobaattisella liikemateriaalilla, mutta lähestytään myös sosiaalisten haasteiden, läheisyyden, jännityksen ja esiintymisen näkökulmasta. 

”Hieman runollisesti mutta täysin sydämestä voisi sanoa että: Olemme keskittyneet luomaan tilanteita joissa liikkumisella voi kommunikoida, rohkeudella saavuttaa jotain erityistä ja kiintymisellä luoda luottamusta. Kehittynyt luottamus mahdollistaa rohkeuden esittämisen. Ja esittäminen rohkeasti voisi paljastaa jotain erityistä hetkistä joita olemme teokseen rakentaneet. Nämä hetket ovat muodostumassa meille tärkeiksi ja siksi jaamme ne kanssanne.  Jarkko Mandelin”

2015 vuonna tehtyyn versioon on tehty joitain muutoksia, sillä alkuperäinen supersankariakrobaatti Oiva Mandelin lensi katsomoon (konkreettisesti) 2016 syyskuussa Jyväskylän kaupunginteatterilla. Silloin päätettiin ottaa mukaan myös nuorempi ja ennen kaikkea pienempi supersankari Urho Mandelin, joka nyt tekee osan hurjemmista akrobatia kohtauksista.

Rohkeat on Kinetic Orchestran esitetyimpiä ja pitkäikäisimpiä teoksia ja siitä on tehty useita eri versioita. Sitä ovat esittäneet myös Kinetic Orchestran tanssijat Oskari Turpeinen ja Suvi Nieminen.

Tanssi: Anni Koskinen, Iiro Näkki, Oiva, Urho ja Jarkko Mandelin Koreografia: Jarkko Mandelin ja työryhmä.

Musiikit Ger van Dijk, Alvaro & Mercer feat. Lil Jon Musiikissa lainoja: Muddy Waters ja Irina Björklund

Valot Juuso Joutsio, Jarkko Mandelin Tuotanto Kinetic Orchestra, Apinatarha, Mikko Heino