Syksyn monipuolinen vierailutarjotin

7.9.2017 9.00

Pysy kärryillä, vierailijoita tulee ja menee!

 

 

Näyttelijät Ritva Sorvali ja Helena Ryti tapasivat toisensa ensi kertaa syksyllä 1980 Jukka Kajavan Intimi-teatteriin ohjaamassa näytelmässä Runar ja Kyllikki. Musiikin näytelmään oli säveltänyt Kaj Chydenius. Työvuosiin on mahtunut teatteritöiden lisäksi myös erilaisia projekteja yksityisille tilaajille. Merkittävä osuus yhteisissä produktioissa on ollut Kaj Chydeniuksen musiikilla. Nyt on tullut aika juhlia! Sorvalin ja Rytin 30+ -taiteilijajuhlakonsertti vain kertaesityksenä Eero-näyttämöllä 23.9.

Hyviä uutisia Ulla Tapanisen faneille! Lava-ammuntaa V on rakastetun esityssarjan viides itsenäinen jatko-osa ja vaikka Lahteen buukatut kaksi syyskuun esitystä menivät heti täyteen, tulee marraskuussa kaksi lisäesitystä: 18.11. ja 22.11. Raila Leppäkosken ja Ulla Tapanisen käsikirjoittamat yhden naisen komediaillat saivat alkunsa vuonna 1995, jolloin ensimmäinen Lava-ammuntaa –esitys sai ensi-iltansa. Lämminhenkisessä yksinpuhelussaan Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Tapaninen pohtii muun muassa onko ihmisen aina pakko toistaa kaikki virheensä ja tekeekö elämänkokemus ihmisestä mahdollisesti ylikypsän vai löytyykö tonkan vierestä sittenkin lopullinen totuus.

Myös Musiikkiteatteri NYT:n keväinen Photo Sapiens loppui kesken ja saa nyt lisäesityksiä. Eero-näyttämölle siirretty esitys on kollaasinomainen kantaesitys, joka tutkii ja kommentoi aikamme ihmisen toimintaa ja mielentilaa musiikkiteatterin keinoin. Uudistetussa versiossa on uusia elementtejä niin musiikkiin kuin esiintyjiinkin liittyen... mutta samat vanhat ämpärit. 27.9. alkaen marssittaa esitys katsojiensa nähtäväksi sarjan kohtauksia ja kohtaamattomuuksia, joissa ravistellaan ennakkoluulottomasti ilmiöiksikin nousseita aiheita kuten kännykkäriippuvuus, suomalainen jonotuskulttuuri, kiire, jatkuva kilpailu huomiosta, nettideittailu ja some.

Harvinaisempaa herkkua ja teattereiden välistä yhteistyötä tarjoaa Kansallisteatterin vierailu. Juha Jokelan suomentama ja ohjaama Duncan Macmillanin näytelmä Keuhkot esitetään kaksi kertaa Eero-näyttämöllä 10.-11.10. Ria Kataja ja Mikko Nousiainen esittävät elämänvalintojaan pohtivaa pariskuntaa menestysnäytelmässä, jossa maapallonkokoiset ongelmat ottavat mittaa tavallisen ihmisen elämästä. Keuhkot on draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta. Se on viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava.

Vanhat tutut Rantarouvat palaavat myös uusintavierailulle yleisön pyynnöstä 8.-9.11. Tämä lempeän oikukas komedia on Anna-Leena Härkösen kirjoittama juuri näitä naisia eli Jaana Saarista ja Sinikka Sokkaa varten. Nämä rouvat tietävät ensikohtaamiselta, mikä toisten elämässä on vikana ja kuinka se korjataan.

Ihan uusi tuttavuus Lahden kaupunginteatterin lavalla on mentalisti Pete Poskiparta. Uusi show on tulvillaan mielenihmeitä ja komiikkaa. Mielenmagiaa on interaktiivista teatteria, jossa luodaan illuusioita korvien väliin, luetaan ajatuksia, pelataan intuitiolla ja katsotaan mihin superharjaantunut muisti riittää 6.10. Eero-näyttämöllä. Tarjolla vain yksi esitys.

Päivitämme nettisivujamme jatkuvasti, ole kuulolla!