Avolavan ensimmäinen draaman kirjoittamisen kurssi alkaa syksyllä 2017!

21.8.2017 13.00

"lahti 1918"

 

Kiinnostaako draaman kirjoittaminen? Milloin viimeksi pohdit käänteen kirjoittamista? Miten historiallisen tapahtuman voi tiivistää kohtaukseksi?

Tule mukaan Avolavan käsikirjoitusryhmään syksyllä 2017! Kurssilla valmistetaan kohtaukset paikkasidonnaiseen ääniteokseen, jonka aiheena on vuoden 1918 sisällissodan aikaiset tapahtumat Lahdessa eri osapuolten näkökulmista katsottuna. Kohtaukset sijoittuvat tietyille keskeisille tapahtumapaikoille ja teos on myöhemmin yleisön ja kaupunkilaisten vapaasti kuunneltavissa.

Kurssilla tutustutaan draaman kirjoittamisen peruskäsitteisiin, harjoitellaan kirjoittamista annetusta aiheesta ja palautteen antamista keskeneräisestä tekstistä. Kurssilla myös tutustutaan paikallishistoriaan. Tulevat äänitiedostot ja draamalliset kohtaukset ovat tarkoitettu kaupunkilaiselle, matkailijoille ja teatterin asiakkaille tausta-aineistoksi.

Ryhmäkoko 8 henkilöä. Haku käynnistyy 21.8.ja sulkeutuu 8.9.2017 klo 12.00. Ennakkotehtävät: Motivaatiokirje ja tekstinäyte. Lähetä max. 2 liuskaa pitkä kirje, josta ilmenee jotain suhteestasi draaman kirjoittamiseen ja se, miksi haluat mukaan kurssille. Lähetä tekstinäyte jostain aikaisemmasta tekstistäsi. Mikä tahansa kirjallisuuden laji käy.

Lisätiedot dramaturgi Taija Rautio, taija.rautio(at)lahti.fi