Musiikkiteatteri NYTin suosittu esitys saa jatkoa syksyllä

15.5.2017 12.00

Photo Sapiens Eero-näyttämöllä neljä kertaa 27.9. alkaen.

 

Lahtelainen itsenäinen teatteriryhmä Musiikkiteatteri NYT debytoi Lahden Kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä viime kuussa esityksellään Photo Sapiens. Esitys saavutti huikean 95% täyttöasteen ja sai todella positiivisen vastaanoton niin lehdistöltä kuin yleisöltäkin.

Näiden seikkojen siivittämänä Photo Sapiens saa jatkoa ensi syksynä Lahden Kaupunginteatterilla. Esitys siirtyy astetta suuremmalle Eero-näyttämölle, jossa se nähdään neljä kertaa 27.9. alkaen.

Esitys kokee tilavaihdoksen lisäksi myös muita muutoksia: ryhmän jäsenistä Linda Hämäläinen astuu mukaan esiintyjäkaartiin Petteri Hautalan jäädessä pois syksyn esityksistä. Eerolla nähtävä versio pitää sisällään myös hieman uutta musiikkimateriaalia, vaikka esityksen runko pysyykin samana.

Mikäli teillä on kysyttävää kevään näytöksien kulusta, ryhmän tunnelmista tai tulevista Eero-näyttämön näytöksistä, olkaa yhteydessä ryhmän yhteyshenkilöön (Panu Kangas, puh: 0400-861961, sposti: kangas.panu@gmail.com).

Mukavaa kevään jatkoa toivoen,

Panu Kangas & Musiikkiteatteri NYT

P.S. Tässä pieni kertaus, jos ryhmä tai esitys eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja:

Musiikkiteatteri NYT on syksyllä 2016 Lahteen perustettu uusi musiikkiteatteriin erikoistunut teatteriryhmä. Ryhmä koostuu kuudesta nuoresta musiikkiteatterialan ammattilaisesta, jotka ovat valmistuneet Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikkiteatterilinjalta. Ryhmä haluaa tutkia ja kehittää musiikkiteatteria ja luoda uutta ajankohtaista musiikkiteatteriohjelmistoa, joka herättää mielenkiintoa erityisesti nuoremmissa teatterikatsojissa. Lisäinfoa ryhmästä:

https://www.facebook.com/MusiikkiteatteriNYT/

Photo Sapiens on kollaasinomainen kantaesitys, joka tutkii ja kommentoi aikamme ihmisen toimintaa ja mielentilaa musiikkiteatterin keinoin. Esitys marssittaa katsojiensa nähtäväksi sarjan kohtauksia ja kohtaamattomuuksia, joissa ravistellaan ennakkoluulottomasti ilmiöiksikin nousseita aiheita kuten kännykkäriippuvuus, suomalainen jonotuskulttuuri, kiire, jatkuva kilpailu huomiosta, nettideittailu ja some. Photo Sapiensin sisältö on uutta sävellys-, sanoitus- ja käsikirjoitustyötä; kaikki esityksessä nähtävä materiaali on Musiikkiteatteri NYTin luomaa. Lisäinfoa esityksestä:

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/182/photo_sapiens