Mallusjoen Näyttämön juhalesitys vierailee Eero-näyttämöllä

4.5.2017 8.00

Viulunsoittaja katolla 18.-19.5.

 

Mallusjoen Näyttämö juhlistaa 40-vuotista taivaltaan Joseph Steinin kirjoittamalla ja Jerry Bockin säveltämällä rakastetulla klassikkomusikaalilla Viulunsoittaja katolla.  Musikaali vierailee kahdella esityksellä toukokuussa Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä.

Viulunsoittaja Katolla -musikaali on ollut ryhmän pitkäaikainen haave ja ”suurspektaakkeli” on valmistunut lähes viidenkymmenen harrastajateatterilaisen voimin, hienon ammattilaisjoukon ohjauksessa juhlavuoden kunniaksi.
Lavastuksen on suunnitellut ja veistänyt orimattilalainen kuvanveistäjä Tapani Kokko. Hänen persoonalliset ja humoristiset puuveistoksensa saavat ukrainalaiskylän hehkumaan elämää.
Taito Hoffrén on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla koulutuksensa saanut suomalainen laulaja, monipuolinen muusikko ja säveltäjä. Hänen luotsaamansa kuoro tukee esitystä ja taitavaa harrastajateatterijoukkoa kekseliäällä tavalla.
Puvustuksen on suunnitellut monipuolinen kulttuurin sekatyöläinen Paula Susitaival. Hän on toiminut mm. Hämeen läänintaiteilijana vuosina 2010 -2015.  Väinö Weckström on pitkänlinjan kulttuurivaikuttaja Päijät-Hämeestä. Freelancerina työskentelevä näyttelijä-ohjaaja, joka on tehnyt teatteria kolmen vuosikymmenen aikana niin ammattilais- kuin harrastajaryhmien kanssa.

Ukrainaan, 1900-luvun alkuun sijoittuva musikaalitarina on yllättävän ajankohtainen tänäkin päivänä. Edelleen käydään vääntöä siitä, että kuka saa asua missäkin ja kuka saa rakastaa ketäkin. Aikansa eläneet arvot kyseenalaistetaan ja uudet tuulet alkavat puhaltaa niin hyvässä kuin pahassakin. Maailmassa pysyvää on vain muutos ja muutokseen sopeutuminen sekä tietenkin rakkaus.

”Onhan se ennenkuulumatonta ja täysin hullua, että yksi kyläpahanen ottaa käsiteltäväkseen tällaisen suurteoksen. Viulunsoittaja katolla on yksi maailman kuuluisimmista, haastavimmista ja hienoimmista musikaaleista, joka vaatii esiintyjiltään rohkeutta, tarkkuutta, ja monipuolisuutta. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että Mallusjokelaisilla on luonnostaan näiden piirteiden lisäksi myös sitä hyvää hulluutta.” - ohjaaja Väinö Weckström

Koko kylän teatteri, jossa on mukana noin parikymmentä harrastajanäyttelijää, parikymmentä kuorolaista ja pieni bändi, ei jätä ketään kylmäksi. Mallusjoen kyläteatterihanke on saanut hankeavustusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja se on ehdottomasti ainut laatuaan.

Lämminhenkinen musikaali tuttuine lauluineen on ihastuttanut teatterikatsojia tänä keväänä jo 11 loppuunmyydyllä esityksellä.

Nyt vielä Eero-näyttämöllä 18.-19.5.2017.