Lahden kaupunginteatteri tarjoaa syyskaudella viisi omaa ensi-iltaa

14.3.2017 12.00

Syksyn esitysten myynti on alkanut!

 

Heti elokuussa innokkaat ja uteliaat Suomi-oppaat Tatu ja Patu käynnistävä Lahden kaupunginteatterin syyskauden. 30.8. saa ensi-iltansa Tatun ja Patun Suomi, jonka näyttämösovituksesta vastaa näytelmän ohjaaja Olka Horila.

Syksyn musikaali Love Me Tender samalla viikolla sytyttää kaikki romantiikannälkäiset 2.9. alkaen. Musikaalin kulkurina nähdään Pimeys-yhtyeen laulaja ja kosketinsoittaja, karsimaattinen Joel Mäkinen. Eletään 50-lukua ja amerikkalainen pikkukaupunki herää eloon, kun komea kulkuri kaartaa moottoripyörällään kaupunkiin. Musikaalissa kuullaan yli 20 Elviksen tunnetuksi tekemää kappaletta. Ohjaus Ilkka Laasonen.

Teatterimme uusi dramaturgi ja kotikirjailija Taija Helminen on kirjoittanut näytelmän Merkkipäivä. Se perustuu päähenkilönsä Taisto Reimaluodon haastatteluihin. Yhteistyössä Teatteri 2.0 kanssa tehtävä kantaesitys saa ensi-iltansa 1.11. Ohjaus Kaisa-Liisa Logrén.

Viralliseen Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmistoon kuuluva Väinö Linnan romaanisarja Täällä Pohjantähden alla nähdään Lahden kaupunginteatterissa kaksiosaisena näyttämötoteutuksena. Ensimmäisen osan, Kuu on on torpparin aurinko, ensi-ilta on 5.10. ja toisen osan, Mäensyrjänkansan kärsimystie, ensi-ilta on 15.11. Sovituksen on tehnyt Ari-Pekka Lahti ja teokset ohjaa Juha Malmivaara.

Syksyn esitysten myynti alkaa 16.3.

Työryhmien kokoonpanot ym.yksityiskohtaisemmat tiedot www.lahdenkaupunginteatteri.fi