Tammikuun 2015 ensi-illat sekä Avoin näyttämö

15.10.2014 11.00

Kotimainen komediaklassikko ja kantaesitys tammikuun ensi-illoissa. Avoin näyttämö avaa uusia toimintatappoja yleisön kanssa.

 

 

Tammikuun ensi-illat aloittaa Juhani-näyttämöllä 24.1. kotimainen komediaklassikko Särkelä itte. Ilmari Turjan komedia on yksi Suomen esitetyimmistä näytelmistä. Hän kirjoitti näytelmänsä 1944. Se kertoo itseriittoisesta tehtaanjohtajasta Julius Särkelästä (Mikko Jurkka), joka on sympaattinen jörrikkä, kateellinen ja itsepäinen tiilitehtaanomistaja. Mutta oikeista naruista vetämällä ja imartelulla asiat saadaan aina rullaamaan.
Ohjaajana vierailee Jussi Helminen. Lahden kaupunginteatterin näyttelijäensemble puolestaan saa vahvistusta vierailevista näyttelijöistä Taisto Reimaluoto ja Satu Säävälä.
Kaksi naista ja meri on Pipsa Longan dramatisointi Tove Janssonin elämäkerrallisia aineksia sisältävästä romaanista Rent Spel (1989). Janssonin yhtä aikaa arkinen ja syvällinen, valoisa ja armottoman tarkka katse piirtää näkyviin elämän kauneuden, vaikeuden sekä niiden väliin mahtuvan ilon.
Ohjaus Saana Lavaste, lavastus ja pukusuunnittelu Jonna Kuittinen. Teos valmistuu ensi-iltaan 28.1. Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämölle.
Lisätietoja teatterinjohtaja Ilkka Laasonen, puh. 040 809 2280, ilkka.laasonen(at)lahti.fi

Avoin näyttämö osaksi Lahden kaupunginteatterin toimintaa
Lahden kaupunginteatteri avaa uudenlaisen vuoropuhelun yleisönsä ja ympäristönsä kanssa.
Avoimen näyttämön toimintatapoihin kuuluu jalkautuminen ja vuorovaikutus, tilan luominen kohtaamisille ja keskusteluille sekä uudenlaisten osallistumismahdollisuuksien luominen kohderyhmille, jotka helposti jäävät paitsioon. Avoimen näyttämön kautta kaupunginteatteri pystyy vastaamaan paremmin yhä monimuotoisemmiksi muuttuneiden yleisöryhmien tarpeisiin.
Pilottivaihe toteutetaan vuosina 2015 - 2016 yhteistyössä Teatteri 2.0:n kanssa. Avoimen näyttämön konsepti perustuu Teatteri 2.0:n tekemään taiteellis-tuotannolliseen kehitystyöhön.
Pilottivaiheessa nähdään kuusi projektia, joista ensimmäisinä toteutuvat vauvateatteriesitys vauvakahviloineen, Kaksi naista ja meri -yleisötyöpajat sekä Osoite -projekti. Raisa Vattulaisen monologiesityksessä asumiskonsultti Sonja käy haastattelemassa kerrostalolähiön asukkaita ja miettii voiko kerrostaloasuminen olla idylli. Esitys koostuu vapaaehtoisesta osallistavasta osuudesta.
Avoin näyttämö -hankkeesta antaa lisätietoja ohjaaja Saana Lavaste, puh. 044 416 4019, saana.lavaste(at)lahti.fi
Kuva- ja haastattelupyynnöt teatterisihteeri Jetta Kuitunen, puh. 050 383 6540, jetta.kuitunen(at)lahti.fi